Blog

Sokszor feledkezhetünk meg arról, hogy mennyi igénybevételnek és nehézségnek tesszük ki a szívünket nap, mint nap. Elég, ha csak a stresszre, a zsíros ételekre, a mozgásszegény életmódra gondolunk.

Az ünnep, amit vagy nagyon várunk, vagy csak inkább szeretnénk túlesni rajta. Bár néha úgy érezhetjük, hogy a varázsa elkopik, mindenkiben él a kisgyermek, aki régen minden decemberben elképesztő izgalommal várta a Szentestét, és a karácsonyt.

Habár a szabadtéri sportok szezonját nem hivatalosan a tavasz nyitja meg, a téli futás az egyik legszórakoztatóbb, és még annál is hatékonyabb mentális lendületet ad. Nem egyszerű rászánni magunkat, hogy néhány kilométert "belehajtsunk" a lábunkba, ha az időjárást vesszük alapul, de ezen javíthatunk!

Bár kissé megkésve, de növekvő tendenciát mutat az újrahasznosítási szándék. Ebben kiemelt szerepe van a PET-palackoknak is. Rendkívül nagy terhelést jelentenek, és újratöltésük sem jelent teljes biztonságot.

Több szempontból vizsgálhatjuk az egészséget. Az egyik a testi, a másik a lelki aspektus. A szervezetünk épségéről rengeteg tanácsot adtunk, most vizsgáljuk meg azt a felét, melyről kevesebb szó esik, az elménk feltöltését.

Kiemelten fontos minden generáció egészsége. Ez sokszorosan igaz a szépkorú, idős társainkra is, melynek szerves része a megfelelő minőségű, és mennyiségű vízfogyasztás is.

A kávé az igazi élharcosa a fáradtság elleni harcnak, és még sokáig a trónon fog ülni. Azonban nem mindenkinek a legjobb opció a koffeintartalma miatt, vagy akár az íze miatt. Ha cukrot adsz hozzá, az még ellensúlyozhatja is a koffein hatását, és még inkább fáradtabb leszel tőle. Szerencsénkre van erre egy egyszerűbb megoldás.

Elérkezett a hidegebb időjárás, és ezzel együtt az is, hogy már nem annyira a megfelelő hidratáció van előtérben, ha az egészségről beszélünk. Azonban ebben az időszakban épp úgy, sőt..., talán még fontosabb is a vízfogyasztás. Miért?