Blog

Péntek reggel van. Szereted ezt a napot, hiszen hamarosan elérkezik a vágyott hétvége. Megébredsz. Egész könnyen, ugyanis a Nap jobban süt, mint eddig bármikor. Hogy honnan tudod? Az ágyad melletti ablakon beszűrődő fény jelentős részét megfogja a függöny, vagy a redőny, de mégis néhány helyen beszökik az aranysárga napsugár, mely pont eléggé...

Sokszor hallottuk már, hogy a minőség az egyik legfontosabb. Ez az egészségünket érintő területeken sokszorozva igaz, így nem lehet ez alól kivétel a folyadék sem.

A víz. Rengeteget beszéltünk már korábbi cikkeinkben erről a természeti kincsről. Tulajdonképpen nálunk, a Montinál a vizet minden nap megünnepeljük, ezért különleges számunkra ez a dátum, hiszen most az egész világ számára egyaránt válik fontossá a víz.

Biztosak vagyunk benne, hogy ha a vízre kerül a sor, Neked is van kedvenced. Hol az íze, hol az ásványi anyag tartalma miatt, van, hogy az a fontos, hogy magyar legyen. Ez nem csak rád igaz. Ez igaz a halakra, valamint a növényekre is. Igen, a szobánk zöld, élő díszeinknek is vannak igényei a folyadékok terén. Ehhez nyújtunk segítséget, hogy...

Ha belegondolsz, akkor az élet nagyon egyszerű, főleg, ha a hidratálásról van szó. Szomjas vagy? Igyál vizet! Előadást tartasz majd? Vigyél magaddal vizet! Persze, ez nem teljesen így van. Rengeteg mítosz terjedt el a köztudatban, amelyek kis részét természetesen meg is tudták cáfolni a tudósok. Hogy mik is ezek?

Áldott állapotban sok esetben kifejezetten kívánósak vagy éppen sok dologtól undorodnak a kismamák. Van egy, ami azonban mindenkinek hasznos és szerethető. Ez a víz.

A legtöbbünk egészen biztosan a meleg vagy akár a forró fürdőt választja, főleg a hideg, téli hónapokban. Nyáron váltunk esetleg egy kicsit hidegebbre, így sokkal kellemesebben érezhetjük magunkat. Azonban megvannak az élettani előnyei a hideg vizes fürdőnek, ami miatt érdemesebb lehet néha azt is megpróbálni.

Valentin nap

2021.02.10

Február 14-én ünnepeljük a Bálint napot, és a Valentin napot. A különbség, hogy a mi naptárunk szerint ezen a napon van Szent Bálint napja, azonban az USA-ban ekkor ünneplik a Valentin napot, amely az idő múlásával hódította meg a köztudatot, így vált világszerte a szerelmesek ünnepévé.

Fontos jubileumot ünneplünk idén. Február másodikához 50 évvel ezelőtt hozták létre a Ramsari Egyezményt, amely a vizes élőhelyek védelmének okán jött létre. Elsősorban az ott élő madárvilág megőrzéséért felelős a nemzetközi megállapodás.