Blog

Nemrég, az őszi erdőt járva elhaladtam egy bringás család mellett. Az 5-6 éves forma kisfiú visítva ellenkezett a bukósisak felhúzása ellen. Végső elkeseredettségében ezt vágta az apukája fejéhez: - De Apa, rajtad sincsen bukósisak, akkor nekem miért kell felvenni? Az apukát pofonként érte a kérdés, de aztán válaszolt: -Kisfiam, én felnőtt vagyok,...

Mindannyiunk szervezete akkor működik a legjobban, ha megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot fogyasztunk. Erre az ásványvíz az egyik legjobb megoldás, ám sokan vannak, akik nem tudnak vízből elegendő mennyiséget meginni, jobban szeretik az ízesített szörpöket, üdítőket, gyümölcsös ásványvizeket.

Hasonlóan a levegőhöz a víz az az elem, amire mindig, minden körülmény között szükségünk van. A víz fontosságára ugyanakkor csak akkor jövünk rá, amikor hiány van belőle. Gondolj bele, hogy egy tikkasztó napon, ha nincs a kulacsodban innivaló, mennyire tudsz sóvárogni egy pohár tiszta, hűs víz után. Vagy amikor valamilyen okból elzárják a vezetékes...

Tudtad-e, hogy a napi ajánlott folyadékmennyiséget nem csak víz formájában fogyaszthatod el? Gyümölcsök és zöldségek által a szükséges mennyiség akár felét is beviheted szervezetedbe. Emellett a gyümölcsök méregtelenítő hatásúak is, és az ősz eleji dömping jó alkalom arra, hogy feltöltsd szervezeted vitaminraktárait a téli időszakra.

Jövő héten elkezdődik az iskola, lassan mindenki visszatér a nyaralásból, véget ér a szabadság. Bár a visszarázódás nehezen megy, szeptemberben frisebben, kipihentebben állunk neki a munkának, a gyerekek újult erővel ülnek be az iskolapadba.

Előfordult már veled, hogy fáradtan ébredtél, pedig eleget aludtál? Előfordult már, hogy semmihez sem volt kedved, indokolatlanul voltak emésztési problémáid? Egyrészről lehetséges, hogy a megoldás az életmódváltásban van, gyakran azonban csak arról van szó, hogy nem ittál elegendő folyadékot, szervezeted szomjazik.

Ezen a nyáron sokáig hűvösebb volt az idő, de végül mégis beköszöntött az igazi kánikula. Sok lakás alapfelszereltsége a klíma, de mivel ezt telepíteni és fenntartani is költséges, sok helyen nem áll rendelkezésre.

A futás Magyarországon is egyre népszerűbb sport, hiszen a legtöbb helyen elég felhúzni a futócipőt, kilépni az ajtón, és élvezhetjük is a sportolás és a szabad levegő nyújtotta felüdülést.

Tudtad-e, hogy a Monti ballonos ásványvíz Monostorapátiban, a Káli-medencében tör felszínre? Ez a víznyerőhely már 2002 óta látja el üzemek, irodaházak dolgozóinak ezreit és háztartások sokaságát kiváló ízű és minőségű ásványvízzel.