Blog

A téli természetet a nyugalom és a tisztaság jellemzi. Azonban a legizgalmasabb változások ilyenkor jelentkeznek a növényeknél és az állatvilágban. Lássuk, hogyan vészelik át a hidegebb hónapokat, miként tudjuk otthoni növényeinket megvédeni, és mit is jelent a téli álom.

Milyen kapcsolata van a lelki boldogságunknak és a vízfogyasztásnak? A megoldás a mennyiségben és a minőségben keresendő. Sokszor hallottuk, hogy mennyi vizet kell fogyasztani naponta. Az általános, elfogadott mennyiség 2-3 liter, vagy 8 pohár víz. Ez fontos a fizikai, de még a mentális egészségünk megőrzéséért.

Itt vagyunk a kapujában az újévnek, mellyel egy igazán különleges évet zárhatunk. Ha már az év ilyen volt, akkor nézzük meg, hogy a nagyvilágban milyen, hasonlóan szokatlan tradícióval ünneplik, hogy fordítunk egyet a naptáron.

Mindenki karácsonyi lázban ég. A fa feldíszítve, a mézeskalácsok sülnek, a fényeket és a díszeket is elhelyeztük. A vacsora előkészületei megkezdődtek, mindenfelé illatok. Mézeskalács, narancs, fahéj, szegfűszeg, alma. Ezekről kétségtelenül a karácsony jut eszünkbe.

Megannyiszor hallottuk már, talán találkoztunk is vele. Ez a vízkeménység. Persze, azt tudjuk, hogy milyen hatással van a csövekre, vagy bármely, vízzel érintkező gépre. Ellenben nem biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mit is jelent, ha kemény a víz, vagy épp mit tehetünk ellene.

Karácsony. Család, boldogság, szeretet. Karácsonyfa, színek, meghittség. Filmek, ételek, ajándékok. Ajándékok? Sokunknak ötlete sincs, hogy kinek, mit ajándékozzunk. Tele vannak a fórumok igazán hasznos ajándékokkal, rengeteg segítség, ötletek mindenfele. Mi van azokkal az ajándékokkal, amelyek tényleg teljesen haszontalanok, vagy éppen nagyon...

A technológiai változások korát éljük. Napról-napra hallunk, látunk olyan találmányokat, amelyek az életünket hivatottak egyszerűsíteni vagy éppen egy krízishelyzetet szeretnének megoldani. Ezeknek a gyártását is segíti a fejlődés, létrehoztak közösségi finanszírozó, támogató oldalakat, ahol mindenki kiveheti a részét. Ilyenek például a Kickstarter...

Bundás családtagjaink hidratálása épp olyan fontos, mint a sajátunk. Persze, az aktívabb időszak a melegebb hónapokban, első sorban nyáron van jelen, de a hidegebb évszakokban is gondoskodnunk kell erről.

Természetes, hogy ha a hidratálás szót halljuk, egyből a vízre gondolunk. Ez igaz a bőrödre is. A bőrhidratálás a víztartalom növelését jelenti. Ellenkező esetben a bőr dehidratált vagy száraz is lehet. Igen! A kettő nem ugyanaz.

Ha ballonos vízre gondolunk, sokaknak egy iroda, hivatal vagy üzem jelenik meg a szeme előtt. Pedig otthonunkban is épp úgy ki lehet használni. Megéri otthonra rendelni? Nem romlik meg a víz mire megiszom? Nem túl bonyolult? Sok kérdés körvonalazódhat ezzel kapcsolatban, és rengeteg tévhit kering a ballonos ásványvízről. Mi válaszolunk mindegyikre!...