Blog

Testünkben rengeteg ízület található, majdnem dupla annyi, mint csont, nagyságrendileg 400 darab. Ezek felelősek a mindennapjaink rugalmas véghezviteléért, és a mozgás szabadságának élvezetéért. Hogyan ügyelhetünk rájuk, és mivel tudunk a legtöbbet tenni értük?

Egy átlagos napon rengeteg esemény történik. Emiatt kissé nehéz követni, hogy mennyit ittunkl, sőt néha még azt is elfelejtjük, hogy szomjasak vagyunk. Pedig önmagában, ha eljutsz odáig, már elkéstél, és nem elég erre támaszkodni.

A pihentető, minőségi alvás az egészségünk egyik alapeleme, melyet kifejezetten sok tényező befolyásol. Épp ennyire érzékeny pont a testünk hidratációja. A kettő között meglepően szoros a kapcsolat.

Szülőként számodra mi a fontosabb? A tápszer tápanyagtartalma vagy a víz minősége? A válasz egyértelmű, és sokszor bele sem gondolsz, hogy milyen vízben oldod fel. Mindkettő egyaránt fontos, hiszen a megfelelő folyadék nem gátolja, hanem felerősíti a kisbabák szervezetének fontos tápanyagokat.

A higiéniai szabályok rengeteg embernek ismertek, betartásuk talán sokáig velünk marad még. Most, egy újabb hullám küszöbén fontosnak találjuk, hogy adjunk néhány tippet, hogyan óvjuk meg szeretteinket és otthonunkat a betegségektől, toxinoktól, méreganyagoktól.

Sok esetben társítjuk az egészséghez és a relaxációhoz az uborkát. Hányszor láttál Te is filmekben éppen luxus wellnessben pihenő főhősnőt, kinek a szeme egy-egy karikával le van takarva. Miért teszi ezt?

A másnaposság népbetegség, szól az örökérvényű klasszikus. Természetesen, személye válogatja ennek a valóságtartalmát, nem mindenkinél probléma ez, sőt, valaki kerüli. Azonban a felelős alkoholfogyasztás esetén is olykor-olykor becsúszik egy görbébb este. Mi erre a gyógyszer?

Habár a magyar történelem több, mint ezeréves múltra tekint vissza, az államalapítás ünnepe már sokkal újkeletűbb, köszönhető a gazdag, hánytatott sorssal teli útjának. Ennek jártunk utána.