Milyen egészségre pozitív hatásai lehetnek, ha egy pohár vízzel kezdjük a napunkat?

2022.04.01

Egy kiegyensúlyozott, egészséges diéta egyik alapköve a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztás. Tudtad, hogy az is hatással lehet rád, hogy mikor iszol vizet?


Ismerd meg, milyen egészségre pozitív hatásai lehetnek, ha minden napodat egy pohár vízzel indítod!

Hozd ki a legtöbbet az anyagcseréből!

Bár a víz önmagában nem képes nagyobb mennyiségű zsír égetésére, de kis mértékben az alacsony hőmérsékletű víz képes erre. Hogyan?

Negatív kalóriaként jelenik meg a szervezetünkben, hiszen több energiát éget el testünk a felmelegítésével, mint amennyit beviszünk vele. Persze, ettől még nem fogunk fogyásnak indulni.

Viszont attól igen, ha megtámogatjuk rögtön ébredés után az anyagcserénket és emésztőrendszerünket. Ha reggel úgy iszol vizet, hogy kevés vagy szinte semmi sincs felhalmozódva a gyomrodban, akkor a víz segítségével megalapozhatod magadnak a könnyebb emésztést, és hatékonyabb tápanyagfelvételt. Ez egyenesen vezet az elégedettebb teltségérzethez, és így az egészséges fogyáshoz is.

Csökkenti a gyomorsavat

Reggel sokunk ugyanazzal az érzéssel ébred. Kellemetlen, sokszor szinte szűnni sem akaró fájdalom az egész napunkra és teljesítményünkre is kihathat. Ez a gyomorégés.

Amellett, hogy megtámogatja anyagcserénket és emésztőrendszerünket, a gyomorsav elleni küzdelemben is kiveszi oroszlánrészét. Egyes kutatások szerint, ha legalább 3 poharat fogyasztunk vízből éhgyomorra, az már hosszabb távon is szabályozza a savat, és csökkenti a gyomorgörcsök gyakoriságát.

Méregtelenít

Rengeteg tévhit és hamis módszer terjeng a méregtelenítő kúrákról. Az sem bizonyított tény, hogy szüksége van testünknek a méregtelenítésre. Az igazság az, hogy jelenleg nincs jobb, teljesen természetes méregtelenítő, mint a víz.

Ezt a legjobban akkor tudja megtenni, ha ébredés után, éhgyomorra fogyasztjuk. Nem titok, hogy ha emeljük az elfogyasztott folyadék mennyiségét, akkor a mosdóba járás is több lesz. Ezzel együtt a szervezetünk üríti a toxinokat. Az üres gyomor ezt a folyamatot segíti és fokozza.

A víz a székletürítést is serkenti - persze nem tudja felvenni a versenyt a reggeli kávéval -, de rendszeresíti a bélmozgást, mely hatékony módja egy általános, remek egészségi állapot meghatározásának.

Immunrendszerre vetített hatása

Nem is annyira elterjedt tény, hogy az éhgyomorra való vízfogyasztás segít tisztítani a nyirokrendszert.

A nyirokrendszer olyan szövetek és szervek hálózata, amelyek segítik a fertőzésekkel, betegségekkel küzdő fehérvérsejtek szállítását. Fontos tehát, hogy a nyirokkeringést fenntartsuk, amelyhez a megfelelő hidratáltsággal megtettük az egyik legfontosabb lépést.


A legjobb tehát, ha mindig kéznél van egy pohár víz, akár az ágyunk mellett. Válaszd a kényelmes kézi pumpás csomagjainkat, melyet ingyenesen házhoz szállítunk. Rendeld meg webáruházunkból ide kattintva.