Hogyan tartsd távol a toxinokat az otthonodtól?

2021.09.09

A higiéniai szabályok rengeteg embernek ismertek, betartásuk talán sokáig velünk marad még. Most, egy újabb hullám küszöbén fontosnak találjuk, hogy adjunk néhány tippet, hogyan óvjuk meg szeretteinket és otthonunkat a betegségektől, toxinoktól, méreganyagoktól.

Mik azok a toxinok?

Igyekszünk úgy leírni ezt, hogy ne legyen unalmas, és minél érthetőbb legyen.

Ha röviden akarjuk összefoglalni, akkor ezek azon méreganyagok gyűjtőneve, melyek megannyi betegségnek az okozói. Leszögezzük, hogy itt nem a különböző italok, ételek fogyasztásának köszönhető méregtelenítés bemutatása lesz a cél, hanem egy sokkal általánosabb, mindenki által ismert kifejezésé.

Ha szeretnénk ezeket a toxinokat csoportosítani, akkor a mindennapjainkban élő, élettelen, és érzelmi toxinokkal találkozhatunk.

Élő méreganyagok

Mindazokat idevehetjük, amelyek legalább mikroorganizmus szinten, minél nagyobb élettér elérésére, és saját maguk életben tartására törekednek.

Ilyenek a baktériumok, a vírusok, a gombák, paraziták, élősködők. Ezekkel szinte minden háztartásban találkozhatunk, vagy korábban találkoztunk, elég, ha az egyszerű penészre, vagy akár a náthára gondolunk. Kis mértékben mindig jelen lesznek, de nem mindig maradnak életben, ez köszönhető a fejlődő immunrendszer és a tisztítási, higiéniai szokásainkhoz. Ebben nagy segítség egy megfelelő összetételű felülettisztító kendő, mellyel ezeket könnyen kiküszöbölhetjük. Webshopunkban megtalálható a gyermekek részére készített kéztisztító is, hogy az érzékeny bőrük is óvva, de megfelelően tiszta legyen.

Élettelen toxinok

Ezek a mérgező nehézfémek, ipari vegyi anyagok, gyógyszerek, élelmiszeradalékok, mezőgazdasági vegyszerek, lakókörnyezetből eredeztethető anyagok.

Sokkal általánosabbak ezek, mint azt gondoljuk az elnevezésből. Elég akár a szoba kifestésére, barkácsmunka során használt ragasztóra, az ólom koncentrációjára gondolni a csapvízben. Ezt igazán kevés vízszűrő szűri ki. Érdemes tehát webáruházunkban található, Nemzeti Népegészségügyi Központ által hitelesített, 100%-ban hatékony vízszűrőnek utánajárni.

Ezek éppúgy mindennapi életünk részei, mint a többi toxin. Szervezetünk az evolúció és a termékek fejlesztése okán teljes mértékben meg tud ezekkel birkózni (egy bizonyos szintig). A dezodor, amit minden nap használunk, az antibiotikumok, a tartósítószerek és ízfokozók, a festékanyagok mind ebbe a kategóriába tartoznak.

Érzelmi toxinok és a stressz

Ezek mindkét részről, tehát külső és belső forrásból is származhatnak. Kifejezetten nehéz a védekezés, azonban sok dolog a segítségünkre lehet ebben. A szakemberek is pont ezen a véleményen vannak, és a céljuk, hogy a belsőt megszüntessék, a külső támadásokra felkészíthessék a szervezetet. A legegyszerűbb, amit tudunk tenni az, amit leírtunk egy korábbi cikkünkben, melynek tanulsága, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű vízfogyasztás bizony tökéletes ellenszere a szorongásnak.

Ehhez tartozik a depresszió, a hiperaktivitás, a fóbiák, agresszivitás, szorongás, félelem.

Mit tehetünk mi ezek ellen?

Óriási szerencsénkre rengeteg módszer van a toxinok megszüntetésére, hogy igazán biztonságos legyen az otthonunk.

1. Növények

A lakásban a növények tartása fantasztikus módszer a toxinok szűrésére. Nemcsak a szennyeződést távolítják el a levegőből a fotoszintézisnek hála, hanem melegséget, otthonosságot, természethez közeli érzést varázsolnak. Ez egyszerre az összes, imént felsorolt méreganyag ellen jó. Az öntözésük sem jelenthet problémát, attól független, hogy meglepően érzékenyek erre. Korábbi cikkünkben adunk néhány tippet, hogy mindegyik kicsattanjon az egészségtől.

2. Cipőpolitika

Sokkal egyszerűbb a helyzet, és kifejezetten kézenfekvő lesz, és egyértelművé válik, ahogy tovább olvasod. Mi az a pontja a testednek, ami a legtöbbet érintkezik külső behatásokkal? A lábad, hiszen ezen jársz. Nem valószínű, hogy mezítláb közlekedsz, így a cipőd veszi át ezt a szerepet. Bár a lábaddal ritkán nyúlsz a szádhoz és a szemeidhez, így is kifejezetten érdemes az innen eredeztethető toxinok kiszűrése. A cipőddel ne menj be lakótérbe. A gyermeked, a kisállatok, akár te is sokat érintkezel a nappali, a hálószoba, vagy bármely helyiség padlójával. Itt ezek a baktériumok, gombák, vagy akár bármely szennyeződés táptalajt kaphat, a hőmérséklet pont ideális, és az életvitelszerűen a földre kerülő hámrétegek, olajok mind segítik a terjeszkedésüket. Sokkal kisebb mértékben és kevesebb eséllyel történhet ez meg, ha az előszobában leveszed a cipőd, és nem futsz benne körbe a lakásban.

3. Mossunk gyakrabban

Ha belegondolsz, a ruháink sokkal nagyobb felületen találkoznak ezekkel az anyagokkal, mint a bőrünk. Érdemes ezeket nem csupán frissítő, de fertőtlenítő mosással tisztítani a használat után. A törölközőkre fordíts kifejezett figyelmet, hiszen 3 használat után már melegágyai lehetnek a méreganyagoknak. Valld be őszintén, te kimosod 3 fürdés után?

4. A tisztítóeszközök tisztasága

Gondolj csak bele. Mennyit ér a tisztítás, ha azt egy koszos kendővel hajtod végre?

Ha nem takarítjuk azokat az eszközöket, mellyekkel tisztítanánk a lakást, úgy tulajdonképpen csak széthurcoljuk, elkenjük a szennyeződést és a méreganyagok lakóhelyét.

A mosogatószivacs a másik erős gócpont ebből a szempontból. Hiába erről használjuk a mosogatószert, attól az még nem lesz önmagától tiszta. Gyakori csere vagy fertőtlenítés oldja meg ezt a problémát.

5. Gócpontok

Itt jön képbe a kéz szerepe. Tudat alatt és tudatosan több helyre nyúlkálunk egy nap, mint amennyire bármikor is gondolnánk. Ez akár milliárdos szám is lehet, persze közvetetten is.

Miközben ezt olvasod is a telefonod kijelzőjén vagy az egéren pihen a kezed, és hamarosan tovább is fogsz görgetni a cikkben. Ezeket a felületeket kiemelt figyelemmel kell kísérnünk. Ilyenek a kilincsek, a szekrények fogantyúi, a villanykapcsolók, az íróasztal, a számítógépes eszközök, a konyhapult, a televízió távirányítója is.

Akkor se feledkezzünk meg a kezünk tisztaságáról, ha utazunk. Míg lakásunkban valamennyire védve vagyunk a tőlünk független szennyeződésektől, addig ezeket nem lehet elkerülni, ha nem otthon tartózkodunk. Érdemes egy kéztisztító gélt, vagy kendőket magunknál tartani. Amelyeket a webáruházunkban találsz, még a legkisebb táskában is kényelmesen elférnek, és még az érzékeny bőrre sem ártalmasak.

6. Mentsd meg magad az aggódástól

Melyik az az élelmiszer, amivel egy nap a legtöbbet találkozol? Nem..., nem a csoki. Nem, nem is a kedvenc kekszed, de még csak a sütemény sem. Ez a víz.

Ahogy azt már tudhatod, a csapvíz potenciálisan rengeteg különböző vegyszer és szennyeződés melegágya lehet. Jóllehet, a magyar csapvíz minősége kifejezetten jó, de nem országosan. Érdemes felkeresni azokat az információkat, hogy a lakhelyed mennyire veszélyeztetett az ólom miatt a csapvízben.

Ballonjaink 8 lépéses mosási, fertőtlenítési és tisztítási folyamat útján kerülnek a felhasználókhoz, és környezetbarát módon, akár 60 alkalommal is újra felhasználhatók. Nemcsak a környezetet védjük, és a terhelését csökkentjük, de partnereink személyes higiéniájára is egyedülálló módon figyelünk. Az iroda és otthonod tisztításához is segítséget adunk. Higiéniai termékeinkkel a fent felsorolt fenyegetéseket egytől egyig legyőzheted, és még a bőröd irritációja miatt sem kell aggódnod.