Milyen vizet adjak a növényeimnek?

2021.03.18

Biztosak vagyunk benne, hogy ha a vízre kerül a sor, Neked is van kedvenced. Hol az íze, hol az ásványi anyag tartalma miatt, van, hogy az a fontos, hogy magyar legyen. Ez nem csak rád igaz. Ez igaz a halakra, valamint a növényekre is. Igen, a szobánk zöld, élő díszeinknek is vannak igényei a folyadékok terén. Ehhez nyújtunk segítséget, hogy mi lehet a legjobb választás.

Csapvíz

Magyarországon a csapvízben megtalálhatók ásványi anyagok, melyek a növényeinknek is éppúgy hasznosak, mint nekünk, kérdés, hogy mekkora mennyiségben. Rengeteg tényezőtől függ, hogy az, ami már a csapból folyik, az milyen minőségű. Ilyen például a csövek minősége, melyik településen élünk, és ez milyen szolgáltatóhoz tartozik.

Ebből adódik az egyik legnagyobb hátránya is, hogy minekután ezt tisztítva, és hozzáadott értékekkel juttatják el a csövekhez, ezért sok esetben klórt is tartalmazhat. Ennek okán a növényeink sokkal lassabban, és kisebbre nőhetnek.

Szűrt víz

Szorosan kötődik a csapvízhez, hiszen magára a csőhálózatra kell ezt csatlakoztatni. Ez a verzió minden, a növénynek ártalmas összetevőt eltávolít a vezetékes vízből. Ha kérdésed van, és szeretnéd, hogy a csapvíz mindig kristálytiszta legyen, és szűrőt szeretnél vásárolni, nyújtunk rá megoldást.

Palackozott víz

Az ásványvizek ásványi anyag tartalma hozzájárul a növények növekedéséhez, és egészségéhez. Abszolút hálásak lehetnek, ha ilyen vizet kapnak a gazdájuktól. Kiváló megoldást nyújtunk, az otthonodba is. Köszönhetően a magas ásványi anyag tartalomnak nem csak a családnak, de így a zöld barátainknak is remek opció.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez mennyire környezettudatos, és a válaszunk, hogy a szolgáltatásaink kifejezetten zöldek és környezetbarátok.

Esővíz

A legjobb alternatíva. Persze nem mindenki teheti meg, hogy gyűjtsön esővizet, ennek okán soroltuk fel a fentieket. Azonban a természetes a legjobb a természetnek, és ez ebben az esetben sincs máshogy.

Természetesen vannak városok, országok, ahol van tiltás az esővíz gyűjtésére, a magas légszennyezés miatt, azonban ez Magyarországon nem áll fenn. Mindenesetre érdemes erről tájékozódni.

+ tipp:

Nem mindegy, hogy milyen hőmérsékletű a folyadék. A hideg víz több okból is ártalmas lehet a növényeknek. Egyrészt gátolja a rostok növekedését, másrészt úgy érezheti, hogy évszakváltozás van, amellett, hogy a környezeti hőmérséklet nem változik. Ez összezavarhatja a növényt, és ettől elpusztulhat. A legjobb opció a langyos, enyhén hideg víz.