Miért fontos a vízszűrő, és Nekem kell-e használnom?

2021.05.06

A csapvíz minősége sok esetben hagyhat némi kívánnivalót. Kivételesen szerencsések vagyunk itt, Magyarországon, hiszen a Kárpát-medence kiváló minőségű ivóvizet biztosít nekünk. A vezetékes víz esetében ellenben nem csak a természet szolgáltatja számunkra az éltető elemet.

A vízszűrő fontossága

Nem tudjuk kihangsúlyozni eléggé cikkjeinkben, vagy épp a közösségi média felületeinken, hogy az egészség változatlanul a legfőbb prioritást élvező ügy egy ember életében. Ezt hol kezdhetnénk jobb helyen, mint az elfogyasztott folyadékoknál.

A vízcsövek, és úgy általában minden használati tárgynak a sajátossága, hogy egy idő után csereéretté válnak, és elhasználódnak. Természetesen a szigorú magyar népegészségügyi szabályoknak köszönhetően ezek szűrése folyamatos, és hatásos.

Azonban változatlanul fennáll a probléma, hogy sok háztartás csapvize ólmot tartalmaz. Ezek általában az idősebb épületek jellemzői, melyeknél nem valósult meg, vagy épp folyamatban van a csövek korszerűsítése. Ez a probléma kifejezetten sok embert érint, szám szerint 750 000 főt. Erről készítettek egy térképet, mellyel könnyen lekövethető, hogy mennyire vagyunk ebben veszélyeztetettek. Látható, hogy nem elhanyagolható probléma ez a mindennapokban.

Miért veszélyes az ólom?

A legveszélyeztetettebb korosztály az igazán fiatalok, csecsemők és kisgyermekek. Az ivóvíz magas ólomtartalma esetükben fejlődési rendellenességet, magatartászavart okozhat. A felnőtt korú személyek esetében káros a központi idegrendszerre, vérszegénység, vesekárosodás léphet fel, és a mindennapokban okoz nehézségeket, hiszen hatással van a szellemi teljesítőképességre.

A klór

Önmagában egy szükséges rossz. Az ok, amiért klórozni kényszerülnek a szolgáltatók a vezetékes vizet, hogy mindennemű mikrobiológiai fertőzési folyamatot megállítsanak, és kizárják a rendszerből. Ez úgy indulhat el, hogy nem egy zárt hálózatról beszélünk a vezetékes ivóvíz esetében, így a szennyeződések belekerülhetnek. Az, amilyen mennyiséget a klórból tesznek a csapvízbe, nem jár egészségügyi kockázattal, ellenben kellemetlen szaggal és ízzel igen.

A kockázat

A jelenlegi legmodernebb vízhálózatokban is megvan a hibázás, és a nem várt környezeti hatások okán keletkezett kockázatok lehetősége. Ez a mikroorganizmusokban jelenik meg, mint egészségügyi probléma. A szennyvízzel kerülhetnek a legkönnyebben kórokozók az ivóvizünkbe, mely a csőrendszer sérülése esetén fordulhat elő. Ez megtörténhet árvíz, esőzés, vagy más extrém külső behatások hatására. Ennek kezelése természetesen azonnali, és halaszthatatlan. Ilyenkor fertőtlenítőszerekkel, és a mikroorganizmusok szaporodását gátló kondíciók létrehozásával kezelhető az ügy. Ilyen például a számukra tápanyagul szolgáló szervesanyag tartalom csökkentésével, csövek átmosásával, öblítésével.

Több megoldást is kínálunk a problémára. A büszkeségünk, a Monti természetes ásványvize mellett egy másik megoldást is, a Doulton vízszűrőket. 

A Doulton vízszűrő

Több megoldást ismerhetsz a víz megszűrésére. Ilyenek a különféle berendezések, és kancsók. Ezek sok esetben egyáltalán nem hatékonyak, vagy éppen az értékük nem egyeztethető össze az árral arányosságban, és hiába magas a költség, nem éri el a kívánt hatás, a víz tulajdonképpen "szűretlen" marad.

A Doulton Ecofast szűrő és a benne található Ultracarb betét a Nemzeti Népegészségügyi Központ által tanúsított hatékonyságú. Nem is akárhogyan...

Az egyetlen eszköz, mely a legszennyezettebb vízből is 100%-osan eltávolítja az ólmot és a további szennyeződéseket az aktív szén betéteknek hála megszűri a baktériumokat, és a legkisebb káros anyagokat is. A klór sem lehet tényező, minden esetben eltávolítja a vízből.

A külső kerámia rétegnek hála nem kell aggódni a család egészsége miatt, hiszen tökéletessé válik a csapvíz a csecsemők számára is, valamint a külső kerámia rétegnek köszönhetően az életciklusa végén is 100%-os teljesítményt nyújt.

További információkat itt találsz, és kényelmesen megrendelhető webshopunkból, melyből az ország bármely területére szállítunk, hogy ne csak az egészség, de a kényelem is fontos tényező legyen az életünkben.