20 módszer, hogy jobban ügyelj a vízfogyasztásra 2. rész

2021.10.14

Folytatjuk felsorolásunkat, amelynek célja, hogy úgy tudj figyelni a saját egészségedre a hidratáció útján, hogy tulajdonképpen észre sem veszed, és minden tudat alatt történik. Az cikksorozatunk első részét ide kattintva olvashatod el. 

11: Ne feledkezz el a hidratálásról, amikor szórakozol


A másnaposság nem túl jó barát. Olvasd el a cikkünket, hogy hogyan tudod megelőzni, de ha már beütött a baj, akkor gyógyítani.

12: Az edzésnél is legyen melletted


Rendkívül feljavítja a teljesítőképességet, az alapvető közérzetet javítja, és energiát ad, ha megfelelően gondoskodsz edzés közben is a vízfogyasztásról.

13: Folyamatosan fogyaszd munka közben is


Ha rengeteg a munka, próbálj egy egyszerű módszert követni: legalább óránként fogyassz el egy pohár vizet. Javítja a koncentrációt és az agyi működést.

14: Állíts emlékeztetőt


Kissé drasztikus, akár felesleges lépésnek tűnhet első látásra, de ha kipróbálod teljesen máshogy fogsz erről vélekedni. Egyrészt a közérzet javul általánosságban, másrészt rájössz, hogy mennyire kevés vizet fogyasztottál.

15: Gondoskodj róla, hogy könnyen hozzájuss a vízhez!


Nem, a hűtőd nem az. Gondolj bele mennyivel könnyebb, ha egy központi helyen találkozol a munkahelyeden egy vízadagolóval, és még hűtő sem kell hozzá. Nem csak az irodában, üzemben fontos ez, hanem az úton és az otthonodban is. Webáruházunkban kényelmes és környezetbarát otthoni és munkahelyi megoldásokkal találkozhatsz.

16: Cseréld ki a másfajta italokat vízre


Rengeteg, szinte azonnal érezhető pozitív hatása lesz mind a mentális, mind a fizikális teljesítőképességre, valamint látványos eredményei is lesznek. Ezekről több információt korábbi cikkünkben találhatsz ide kattintva.

17: A nassolásnál is legyen kéznél


Leginkább a sós snack szeretőkhöz szólunk most. Ezek kifejezetten növelik a szomjúságérzetet, valamint a folyadékigényt. Ne feledd otthon a vizes kulacsot!

18: Mindig, amikor vársz a kávédra, igyál meg egy pohár vizet


Igen, van valami varázslatos abban, ahogy folyik a kávéd a csészébe. Mintha egy pillanatra minden megállna körülötted, csak az egy valami mozog előtted. Eközben igazából semmit nem tudsz csinálni. Ahhoz kevés, hogy elkezdj bármilyen feladatot, ahhoz sok, hogy valami apróságnak neki kezdj, azonban egyhez pont elég. Ha ekkor elfogyasztasz egy pohár vizet, már egy lépéssel közelebb vagy a hidratáltsághoz. Hogy valóban dehidratál-e a kávé, mint azt sokan gondolják, azt szintén megtudhatod abban a cikkünkben, melyben ehhez hasonló mítoszokról rántjuk le a leplet. Kattints ide.

19: Állíts magadnak célokat


Akár legyen szó testmozgásról, akár munkaidőről mindig legyen egy cél, amiért küzdj. Ilyen lehet, hogy a teljes edzés alatt elfogy a víz a kulacsból, vagy óránként teszel egy pipát egy sticky note-ra, ha iszol. Hidd el, sokat fog segíteni.

20: Jutalmazd meg magad, ha elérted a kitűzött célod


Habár magadat nehéz meglepni, a jutalom mindig nagyon jó érzés, még akkor is, ha te adod magadnak. Legyen ez akár egy kicsit hosszabb pihenőidő, vagy éppen egy gyümölcssaláta, de lehet ez bármilyen kicsi, sokat fog segíteni, hogy a céljaid hosszú távon is eredményesek legyenek.


A Montivíz is ebben segít Neked. Ásványi-anyag tartalmával, páratlanul finom ízével, és az ország teljes területét lefedő házhoz szállítással segítünk mind a munkahelyeden, mind az otthonodban. Amennyiben partnerünk szeretnél lenni, keress fel minket elérhetőségeinken, vagy rendeld meg webáruházunkból azt, ami a legjobban illik hozzád.