Mi történik Veled, ha mától csak vizet iszol?

2021.07.01

A víz fogyasztása az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magaddal. Egyszerűen kimondható: "nem létezik rossz tulajdonsága". Természetesen rengeteg üdítőital vagy más folyadék alapanyaga, melyet előszeretettel fogyasztunk, az íze miatt.

Amikor különböző színezékek, adalékanyagok vagy cukor van hozzáadva a vízhez, akkor veszít az értékeiből, a felszívódás és a hozzáadott egészségügyi pozitív hatások is eltűnnek. Azonban van egy módszer, amivel már az első pillanattól kezdve jobban érezheted magad, ha mától csak vizet iszol.

Fejlett kalóriakontroll

Amikor elegendő vizet fogyasztasz, az csökkenti az étvágyad. Ezáltal nem csak kevesebb kalóriát fogyasztasz el, hanem a hasznos értékeket is növeled, hiszen kevesebb cukros üdítőitalt iszol. Továbbá a hideg víz tulajdonképpen negatív kalóriaként mutatkozik, hiszen a szervezet több energiát használ fel a felmelegítéséért, mint amennyit tartalmaz.

Természetes méregtelenítés

Miért hinnénk bármilyen "méregtelenítő kúrának", amikor a víz a tökéletes megoldás erre. Amikor iszunk, segíti az egészséges tápanyagok eljutását minden sejtbe, továbbá a toxinok kiürítését segíti, miközben erősíti a veséket.

Szebb bőr és haj

Dehidratáció okán a hajunk gyengének és élettelennek tűnhet, valamint korpásodást okozhat. Ha azt szeretnéd a régi ragyogását és dús tartását visszanyerni a hajadnak, rengeteget segíthet az, ha innentől csak vizet fogyasztasz. A hidratált, egészséges bőr egyik fő feltétele a megfelelő minőségű és mennyiségű vízfogyasztás. Egy korábbi cikkünkben ezt a témakört jártuk körül.

Felgyorsult anyagcsere

Tudtad, hogy a vesék, a máj és a víz hármasa van a legnagyobb hatással az emésztésre? Amikor kevés folyadékot iszol, a májnak kell elvégeznie a vesék feladatát, a méreganyag kiválasztásban. Ez miatt az eredeti feladata az anyagcserében háttérbe szorul, és nem használja fel a felesleges zsírokat, melynek eredménye az energia, amelyet mindennapi életben igénybe veszünk. Így lassul az anyagcsere. Ez okozhat hízást, valamint hosszútávú rosszabb közérzetet. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás hidratálja a veséket, és minden szervünk a saját feladatát láthatja el.

Az agyra gyakorolt hatása

Mentális egészségünk alapeleme a víz. Nem csak boldogít, és a produktivitást növeli, hanem a memóriát is javítja. A fejfájások gyakoriságát is csökkenti.

Mikor lenne a legmegfelelőbb alkalom elkezdeni a páratlan minőségű vízfogyasztást, ha nem most. A kényelem a fő szempont, hiszen kiszállítási szolgáltatásainknak köszönhetően egészen az otthonába szállítjuk a természetes karsztvizünket.