A gyógyszer a másnaposságra

2021.08.26

A másnaposság népbetegség, szól az örökérvényű klasszikus. Természetesen, személye válogatja ennek a valóságtartalmát, nem mindenkinél probléma ez, sőt, valaki kerüli. Azonban a felelős alkoholfogyasztás esetén is olykor-olykor becsúszik egy görbébb este. Mi erre a gyógyszer?

Miért vagyunk másnaposak?

"Annak okán, hogy túl sok alkoholt fogyasztottunk."

Jó..., egy kicsit hosszabb kifejtést igényel, hogy megértsük biológiailag a kérdést.

Az alkohol vízhajtó

Ez azt jelenti, hogy sót és (a legfontosabb) vizet távolít el a szervezetből. Ez a vesék fokozott működése miatt történik, és a szerveinknek elengedhetetlenül fontos a víz, és a hidratáltság. Igaz ez az agyra is, aminek 73%-a ez a folyadék, és ha nincs belőle elegendő, úgy a szövetek elkezdenek zsugorodni, ami nyomáskülönbséget eredményez a koponyában, ami pedig másnap visszaköszön kissé tolakodóan, egy alig észrevehető fejfájásban...

Kitágítja az ereket

Emiatt leesik a vérnyomás, ahogy a lendületünk is, a vércukor meg az egekbe szökik, mint a fejfájás, hiszen az agy oxigénellátása sem optimális ilyenkor. (Ez már egy másik tünetért felelős, de az inkább külső, és a társaság többi tagjának könnyebben észrevehető.)

Immunválaszt eredményez

Egy koreai kutatás a témában azt az eredményt hozta, hogy a másnaposság során az immunrendszerünk fokozottan reagál. Akinél macskajaj áll fent, azoknál magasabb a fertőzésekkel és a gyulladásokkal kapcsolatos hormonok termelése, így tulajdonképpen azt hiszi a szervezetünk, hogy éppen ilyen betegségünk van.

Mindenkinek van egy bevett szokása

"Apám mindig azt mondta,..."

Rendben, megtörtént, kölcsönvettük a másnaptól a boldogságunkat az előző estére. Meg kell oldani ezt valahogy.

Minden család esküszik különböző módszerekre, melyeket akár évezredekre visszamenőleg megtanultak apjuktól, a nagyapjuktól, az ő édesapjuktól, aki hallotta a szomszédtól, aki olvasta....

Vannak akik még az italozás közben elkezdenek hidratálni, melyet az erek, a máj, és az agy is fellélegzéssel nyugtáz, a belek azonban nem mindig. Sokan a kávé és a kóla mellett teszik le a voksukat, mert ez emeli a vérnyomást, de ezek ártanak is, hiszen a gyomorfalat tovább irritálják, és a szénsav sem mindig a barátunk. A gyógyszeres megoldás sem kifizetődő, azt hiszem ezt nem kell tovább ecsetelni. Ahány ház tehát, annyi szokás.

Mi a megoldás?

"Ha nem fogyasztasz alkoholt."

Nem ilyen egyszerű, ezt érdemes tovább boncolni.

Megtörtént a tegnap este, nem fogyasztottuk felelősséggel, és nem ügyeltünk arra, hogy közben kellően hidratáltak maradjunk. Másnap felkeltünk az émelygéssel, égő gyomorral, lüktető fejfájással, szédüléssel, úgy érezzük kárhozatra lettünk ítéltetve, és szenvedünk. Valahogy ezt szükséges megoldani.

A legfőbb probléma visszavezethető egy forrásra, a korábban kifejtett dehidratációra. Érdemes tehát másnap fokozatosan, de egyre több vizet adagolni magunknak. Ismerős az az érzés, amikor az első korty hideg vízre úgy gondolunk, mint egy szirén énekéből kihallott, megváltáshoz közeli állapotot idéző elixírre, ami ahogy végigfut a kortyok után, úgy éleszti fel, amihez csak hozzáér, mint egy varázsló? Ez pontosan ennek okán történik. A folyamatos adagolás segít az agynak az elosztásban, és a gyomrot sem terheli le annyira. Most épp ráfér a pihenés.

Megelőzhető?

"Igen, ha nem iszol alko..."

Válaszoljunk inkább a kérdésre.

Meg.

A legfontosabb, hogy éhgyomorra, és kevés víz fogyasztása után soha ne kezdj bele komolyabb italozásba. Egyrészt ez hirtelen sokk a gyomornak, másrészt, ha alapból dehidratáltan kezdünk inni, úgy még tovább súlyosbítjuk a helyzetünket, és a macskajajt. Együnk előtte, igyunk előtte és közben sok, és megfelelő minőségű vizet. A legjobb, ha ásványvízzel teszed mindezt, hiszen ez feltölt a szervezethez szükséges ásványi anyagokkal. Érdemes tehát tüzetesebben megvizsgálni, és okosan dönteni, melyik vízhez nyúlunk.

Tudunk egy megoldást, hogyan lehet a legkényelmesebben az otthonodba rendelni egy magas ásványi anyag tartalmú, tanúsítványokkal alátámasztottan kiváló minőségű, természetes karsztvizet rendelni. Webshopunkban rengeteg megoldást nyújtunk ásványvizünk rendelésére, ha kérdésed adódik, keress fel minket elérhetőségeink bármelyikén.