20 módszer, hogy jobban ügyelj a vízfogyasztásra 1. rész

2021.10.08

Egy átlagos napon rengeteg esemény történik. Emiatt kissé nehéz követni, hogy mennyit ittunkl, sőt néha még azt is elfelejtjük, hogy szomjasak vagyunk. Pedig önmagában, ha eljutsz odáig, már elkéstél, és nem elég erre támaszkodni.

Ilyenkor már felléphetnek a korábbi cikkeinkben (ide kattintva találhatod meg őket) említett tünetei a dehidratációnak. Ezek lehetnek a fejfájás, a kiszáradt száj, kimerültség, szédülés. Az egészséges hidratáció meglepően könnyen, szinte odafigyelés nélkül elérhető, ha megelőzöd a szomjúságérzetet. Hogyan teheted ezt meg?

1: Felejtsd el a napi 2 liter vagy a 8 poharas szabályt!


Rengeteg fórumról hallható ez, hogy egy egészséges felnőtt szervezetnek ennyi a napi folyadékigénye. Igaz is, de csak részben.

Ahogy az egy korábbi, tévhiteket felsoroló cikkünkben leírtuk, ez esetben a világ egyik legnagyobb marketingzsenijével lehet dolgunk, ha így el tudta ültetni mindenki fejében ezt a nézetet. Ez függ az egyéntől, a környezettől, a tevékenységtől, de még az időjárástól is.

2: Motiváld a tudatalattid egy kulaccsal az asztalodon!


Bizonyított tény, hogy az agyunk tudat alatt működő része sokkal könnyebben figyel a vízfogyasztásra, ha egy ahhoz köthető tárgy van a perifériás látásunkban állandó jelleggel. Legyen ez egy kényelmes, környezetkímélő kulacs, melyet ide kattintva tudsz megrendelni.

3: Fogyassz vizet minden étkezés előtt!


Nem csak az emésztést segíted, hanem megakadályozza, hogy túledd magad. Hamarabb éred el a telítettség érzést ezzel a módszerrel. Dupla jótett.

4: Adj hozzá gyümölcsöket


Egy kis csavar mindig jó a történetbe, adj hozzá kevés gyümölcsöt, akár uborkát is. Hogy ez miért kiváló opció számodra? Olvasd el ide kattintva írásunkat a témában.

5: Amint kiürül a kulacsod, vagy a poharad, töltsd újra!


Szintén a tudatalattid egyik legjobb motivátora, és nem utolsó sorban rendkívül praktikus, ha azonnal kéznél van.

6: Relaxálj egy csésze teával


Amellett, hogy rendkívül egészséges opció, abszolút beleszámít a napi vízfogyasztásba.

7: Kezd a reggeleid egy pohár vízzel


Nem csak egy rendkívül egy remek szokás, hogy az éjszaka során vesztett folyadékot pótold, hanem energiát is ad a napodhoz.

8: Fejezd be a napod egy pohár vízzel


Egy cikkünkben rendkívül részletesen körüljártuk, hogy hogyan tudsz az alvás minőségén javítani pár egyszerű trükkel. Ez is egy ilyen tipp volt. Ide kattintva többet ismerhetsz meg a témában.

9: Fogyassz minél több gyümölcsöt és zöldséget


Ezek rendkívül magas víztartalommal bírnak, éppen ezért nagy részét teszik ki a napi folyadékbevitelnek.

10: Keress jobb alternatívát a csapvíznél!


Ilyen a Monti természetes ásványvíz. Nem tartalmaz semmilyen utókezeléssel hozzáadott ásványi anyagot, pontosan abban a tiszta, kőzetek által szűrt valójában palackozzuk, ahogyan azt a Káli-medencéből megkapjuk.

A következő cikkünkben folytatjuk a felsorolást, hogy még több módszert alkalmazhass, hogy észrevétlenül tedd meg a legtöbb lépést az egészség felé.