Uborka a vízben!

2021.09.03

Sok esetben társítjuk az egészséghez és a relaxációhoz az uborkát. Hányszor láttál Te is filmekben éppen luxus wellnessben pihenő főhősnőt, kinek a szeme egy-egy karikával le van takarva. Miért teszi ezt?

Feszesebbé teszi a bőrt

Ha még nem olvastad korábbi cikkünkben, most eláruljuk dióhéjban: a víz elengedhetetlen kelléke a bőröd egészségének. Ha igazán fiatalítani szeretnél, akkor tegyél bele uborkát. A víz segít a bőr tisztaságán, a zöldség olyan ásványokban gazdag, amelyek öregedésgátlók, kollagéntermelés serkentő. Ezen felül, ha a víz gazdag ásványi anyagokban, úgy a csontok és az idegrendszer egészségét megtámogatod.

A vérnyomást karban tartja

A magas vérnyomás rendkívül veszélyes. Szívrohamot, sztrókot, veseelégtelenséget okozhat vagy akár látásvesztéshez vezethet. Az egyik leggyakoribb oka a kialakulásának a magas nátriumbevitel, tehát a túl sok sós étel fogyasztása. Szerencsére a kígyóuborka káliumtartalma magas, ami pont a nátrium hatásait semlegesíti.

Serkenti az agyműködést

Az agy minden irányítója. A teljes szervezeted működése függ tőle, így megkérdőjelezhetetlen, hogy kifejezett figyelmet fordítsunk az egészségére. A víz kifejezetten serkenti az agyműködést, a véroxigén áramlását, a mentális egészséget is javítja, boldogít, és még olyan leterhelő esetekben, mint a másnaposság is a legjobb mankó. Az uborka felturbózza ezeket a hatásokat. Egy fisetin nevű flavonolnak köszönhetően a memóriát javítja, védelmet nyújt az Alzheimer-kór ellen, és a kognitív fejlődést segíti, hiszen az agysejtek közötti kapcsolatot erősíti. Egy kutatás során az egerek életét 10%-kal meghosszabbította az uborka fogyasztása, és az emberi testre is hasonló hatással bír. Érdemes tehát egy kiváló ásványvízhez hozzáadni néhány szeletet belőle.

Segít a fogyásban

A cukros üdítők, gyümölcslevek magas cukor és kalóriatartalmúak. A hideg víz önmagában segít a kalóriaégetésben, hiszen a felmelegítéséhez ezt kell használnia szervezetünknek, így lehet negatív kalória. Ha uborkát adsz hozzá, még így is majdnem teljesen nulla a kalóriatartalma. Ezen felül sokszor a szervezetünk nem tud jelekben különbséget tenni a szomjúság és az éhségérzet között, és ez sokszor nassolásban, vagy túl sok evésben teljesedik ki, miközben csak egy pohár vízre volt szüksége. Az uborkás víz az ízével pontosan ezt az érzést űzi el.

  • Tipp: Ha megfelelően hidratált vagy, az segít a teltségérzet elérésében, és megment a felesleges nasitól.

Nem kérdés tehát, hogy mennyi pozitív hatással bír, ha uborkát adsz a vízhez. Ha viszont Montivízhez adod hozzá, úgy nem csak a fent említett előnyöket élvezheted, hanem az emberi test számára elengedhetetlen ásványi anyagokat is beviszel a szervezetedbe. Nem csak egy biztonságosabb és finomabb megoldás, hanem egészségesebb is a csapvíznél.