Hogyan hidratáld a bőröd?

2020.11.19

Természetes, hogy ha a hidratálás szót halljuk, egyből a vízre gondolunk. Ez igaz a bőrödre is. A bőrhidratálás a víztartalom növelését jelenti. Ellenkező esetben a bőr dehidratált vagy száraz is lehet. Igen! A kettő nem ugyanaz.

Dehidratált és száraz bőr

A dehidratált bőr azt jelenti, hogy vízhiányban szenved, a száraz bőrben ezzel szemben kevés a faggyú. A száraz bőr lehet akár betegség vagy valamilyen éppen alkalmazott gyógyszerészeti kezelés eredménye is.

A dehidratált bőr tünetei között a viszketés, sötét árnyalatú karikák a szemek alatt és körül, száraz száj, puffadtnak ható szemek, ráncok felerősödése.

A száraz bőrnél is hasonló a helyzet, bár nem ennyire látványos. Viszketés, enyhe bőrpír, pelyhedző, foszló bőrfelület.

Hogyan is tudjuk ezt megelőzni, vagy épp gyógyítani?

Bőrhidratálás

Kevesebb forró fürdő

Bizony! Sajnos a gyakori, és hosszan tartó forró fürdőzés kiszárítja a bőröd. Ez könnyen lemossa a fontos olajokat a bőrödről, amelyek benntartják a fontos nedvességet.

Szulfát tartalmú kozmetikumok kerülése

A szulfát egy erősen maró, tisztító hatású kémiai vegyület. Erősen habzanak, olcsón előállíthatóak, kiválóan távolítják el az olajokat. Égő, viszkető érzést, húzódó bőrt okozhat.

Bőrhidratáló krémek

Olyan termékek, amelyeket a bőrödön alkalmazol, sokkal nagyobb hatékonysággal javítják a dehidratált bőrfelületet. Ezek általában vízbázisúak, és tartalmaznak olyan összetevőket, amelyekről a reklámokban biztosan hallottál már. Ilyen például a hialuronsav, a glicerin.

Arcmaszkok

Hidratáló hatásuk nagyban hozzájárul, hogy ne száradjon ki a bőröd. Segít eltüntetni, láthatatlanná tenni a ráncokat, és a szem alatti karikákat.

Párásító készülék az otthonodba

A hidegebb időszak beköszöntével elindult a fűtési szezon. A fűtőberendezéseknek erős levegő-kiszárító hatásuk van. Fontos, hogy a környezet is megfelelő legyen a bőröd számára.

Magas víztartalmú ételek fogyasztása

Gyümölcsök, zöldségek víztartalma, a citrusfélék C-vitamin tartalma nagyban hozzájárul bőröd egészségéhez.

Megfelelő mennyiségű vízfogyasztás

Az orvosok által meghatározott ajánlott napi vízbevitel 2-3 liter között mozog. Ez ételekből, italokból egyaránt bevihető. Nem meglepő, hogy a vízfogyasztás a bőrödre is hatással van, hiszen elsősorban belülről hivatott a tápanyagokat felvenni.

Szervezetünk teljes egészének számára elengedhetetlen a víz. Mi lenne jobb megoldás erre, mint a magas minőségű, természetes karsztvizünk. Akár otthonodban is elérhető, néhány kattintás és meg is rendelheted a webshopunkból a Monti ballonos ásványvizet.