4 módszer, amit meg fog hálálni az egészséged, ha megteszed az irodában

2022.01.13

Sokunk szótárában a profizmus és a fejlődés az egyik legfőbb prioritást élvezi. Ez tökéletesen jó dolog, hiszen életünk nagy szelete a karrierünk körül mozog. Vannak esetek, amikor ezzel együtt bizony az egészséges életmód, és az erre kihegyezett figyelem bizony kissé alábbhagy, ezért az aktivitás elvész az irodai rutinból.

Hogyan segíthetnél magadnak elérni egy egészségesebb irodai életvitelt?

1: Ne ragadj oda az asztalodhoz!

Azoknak, akik irodában dolgoznak az egy helyben hosszasan ülés okozta egészségügyi panaszok kifejezetten gyakoriak. Akár hosszú távú hatásai is lehetnek a hátra, nyakra, derékra, és a vállakra.

Vegyél fel egy új rutint, és óránként, maximum két óránként állj fel és mozogj egy keveset néhány percig. Legyen az akár nyújtás, néhány teljesen egyszerű tornagyakorlat, hogy a blúz és az ing se bánja a tevékenységet. Még jobb, ha sétálsz egy keveset az irodában, meglátogatod néhány kollégád, vagy a vízautomát. Állíthatsz a számítógépeden emlékeztetőt, vagy akár az okosórák is felhívhatják rá a figyelmed.

Nem csak a fizikai, de a mentális egészségnek is remek, ráadásul a víz még hidratál is közben.


2: A pozícióra mindig ügyelj!

Ha legközelebb az asztalnál ülsz figyeld meg a pozitúrákat, amelyekben helyet foglalsz. Sok esetben ez egészen görnyedt lesz, beesett vállakkal túlságosan előre nyújtott kezekkel. Ennek az ellentéte is fennállhat, amikor is túlságosan feszesen ülünk, a kihúzott testtartás folyamatos izomhúzódással történik csak meg. Ez sem jó, érdemes megtalálni az arany középutat.

Szintén nagyban hozzájárul a lelki egészséghez, hiszen a megfelelő testtartás önbizalmat és boldogságot eredményez. Ez nem csak belülről történhet, de külső szemlélőként sem mindegy mások tartása. Ösztönösen alárendeltnek tekinthetünk néhány esetben olyan embereket, akik görnyedt testtartással, leszegett fejjel, és beesett vállakkal ülnek.

A legegyszerűbb módszer, ha elképzelsz egy nagy lámpát a mellkasodra. Ha az úgy érzed, hogy mindenkinek a szemébe világít, és ezt leköveted a fejeddel is, akkor kiváló a testtartásod. Ha a padló lesz fényesebb a képzeletedben, akkor egy kicsit javíts a tartáson.


3: Többször látogasd meg a vízautomatát

Az első pontban említettük, hogy remek megoldása ez a mozgásnak, de emellett rengeteg pozitív tulajdonsága is lehet ennek a szokásnak.

Jelentős probléma a szellemi munkát végzők körében a hidratálás kérdésköre. Fizikai munka esetében a szervezetünk tudat alatt is ránk parancsol, folyamatosan ügyelünk a folyadékbevitelre, persze amennyiben nem vagyunk egy folyamatban, ami elveszi erről a figyelmet. Szellemi munka esetén sokkal jellemzőbb, hogy egyszerűen nem erre koncentrálunk, és elfelejtjük.

Két cikk is készült korábban, összesen 20 tippel, hogy ezt hogyan tudod kiküszöbölni, ide kattintva olvashatod el őket.

Amellett, hogy rengeteg egészségügyi kockázattal járhat a kevés folyadékbevitel, szinte azonnali negatív hatásokat is észre vehetsz. Folyamatos éhség, szörnyű fejfájás, probléma a koncentrációval, szédülés.

Hogy megelőzd ezeket a hatásokat, érdemes szokássá tenni a vízfogyasztást, és ez esetben fontos, hogy a vízautomatához sétálást is. Ismerd meg a Montivíz szolgáltatásait és termékeit, melyek megoldást nyújtanak az irodai vízfogyasztásra is.


4: Szakíts a cukorral!

Édes szerelem, ám nem mindig tökéletes mindkét fél számára.

Amikor sokakat elér az a délutáni leeresztés, akkor nyúlnak néhány cukros kényeztetésért. Legyen az bármilyen csokoládé, cukros üdítő, különböző nassolni valók, ezek adnak energiát a nap hátralévő részéhez. Azonban, ha szeretnél ragaszkodni az egészséges életmódhoz, amit ezekkel a szokásokkal is szeretnél megtartani, akkor ezek már nem férnek bele az étrendbe.

Ebben a cikkünkben kifejtettük, hogy milyen rövid és hosszú távú hatása lehet rád annak, ha többet nem iszol cukros üdítőket, csakis vizet.

Válaszd ezek helyett az otthon elkészített termékeket, könnyű salátákat, teát, vagy próbáld ki a gyümölcsöket és zöldségeket snack gyanánt, és a cukortól sem kell teljesen elzárnod magad, csak gyümölcscukor formájában, egészségesebben viszed be a szervezetedbe.


Vedd fel a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén ügyfélszolgálatunkkal, hogy ne fájjon többé a fejed az irodai egészség miatt, vagy vásárold meg pár kattintással csomagjaink bármelyikét, hogy otthon se kelljen nélkülözni a létfontosságú ásványi anyagokat.