A víz gyógyító ereje

2021.05.21

Rengeteg pozitív hatást soroltunk már a vízfogyasztás mellett. Kitértünk a boldogító hatására, hogy mennyire fontos a hidratáció a bőrnek, vagy épp milyen lényeges az, hogy házi kedvenceink is fogyasszanak elég folyadékot. Azonban azt nem említettük, hogy milyen csodálatos hatással van a betegségek gyógyításában is.

Ebben a cikkünkben néhány, akár krónikus betegségben gyakorolt gyógyító befolyását vizsgáljuk a víznek.

Nátha, megfázás

Az egyik leggyakoribb betegségek. Viszonyítva gyors lefolyású, és könnyen kezelhető. Kifejezetten sok méreganyaggal kell ilyenkor megküzdenie a szervezetnek, ezért a leggyakoribb tünet az orrfolyás. Továbbá rengeteg folyadékot veszítünk ilyenkor, akár a lázas tüneteknél is. A víz rengeteget segít a toxinok eltüntetésében, és a folyadékpótlásban. A megfelelő hidratáltság segíti a vérkeringést, így az immunrendszer működését is.

Ízületi gyulladások

A leggyakrabban előforduló krónikus betegség. Kifejezetten széles skálája lehet a tüneteknek, mely a súlyosságtól, és az életkorral hozható összefüggésbe. Az enyhe, komfortérzetet alig befolyásoló fájdalomtól kezdve egészen a mozgásban korlátozó eseményekig. Ezek az érzések első sorban a porcok kopásának, rendellenes működésének hibájából jöhetnek létre. Ebben segít a vízfogyasztás, amely kvázi kenőanyagként szolgál a porcok között, így csökkenti a súrlódás érzést, és a porckorongok megfelelő működését.

Asztma

Az asztmások kiemelt figyelmet kell, hogy fordítsanak a vízfogyasztásra. A betegség fő eleme a hörgők nem megfelelő működése, és a légutak összehúzódása. A tüdőben folyamatosan található levegő, még akkor is, ha kifújjuk, amennyire csak tudjuk. Ennek hiánya összehúzódást okoz a légutakban, amelyre a szervezet válaszreakciója a nyálka képzése. Itt jön képbe a víz, mely ezt és más irritáló anyagokat távolít el és biztosítja a folyamatos működését a tüdőnek.

Székrekedés

Az egyik legkellemetlenebb probléma, és nem feltétlenül kell gyógyszeres kezelés, hogy a mindennapok zavartalanul működjenek tovább. A víz segít a méreganyagok távozásában, és az emésztőrendszert működését is javítja. A megfelelően hidratált test kevesebb vizet vesz el a vastagbelekből, mely lágyabb székletet eredményez.

Vese rendellenességek

Első sorban ez alatt a vesekövekre kell gondolnunk. Kialakulásuk különböző baktériumoknak és fehérjéknek köszönhető. Ezek szaporulata a test hosszantartó dehidratáltsága okán jelentkeznek, melyeket nem képes rendesen lebontani a szervezet, ezért lerakódik. További vese probléma, a túlzott mennyiségű cukros üdítők fogyasztása során kialakult kvázi kristályosodott vizelet. Ez húgy úti problémákhoz vezethetnek, rosszabb esetben a húgycső belülről történő felsértését eredményezhetik, melyek nagyban megnehezítik a kiválasztást. Ebben segít a víz fogyasztása.

Az egészségünk szempontjából tehát elengedhetetlenül szükséges az éltető elem, a víz. A Montivíz otthoni szolgáltatásainak köszönhetően egyszerűen, és környezetkímélő módon juthatunk Magyarország egyik legjobb minőségű karsztvizéhez. Kézi pumpás csomagunknak köszönhetően remek megoldást nyújtunk a hidratálásra. Webshopunkban minden információ megtalálható, vagy elérhetőségeink bármelyikén rendelkezésre állunk, minden felmerülő kérdésre.