Ha víz, mindig válaszd a minőséget

2021.04.01

Sokszor hallottuk már, hogy a minőség az egyik legfontosabb. Ez az egészségünket érintő területeken sokszorozva igaz, így nem lehet ez alól kivétel a folyadék sem.

A világban hihetetlenül fontos ügy a tiszta ivóvíz kérdése, mellyel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a víz napja szervezői körének megannyi tagja is komolyan foglalkozik. Különleges helyzetben vagyunk Magyarországon, hiszen az elhelyezkedésünknek köszönhetően rengeteg karsztvíz, talajvíz, vagy más, részünkre és az állatoknak valamint a növényeknek fogyasztható állapotban áll rendelkezésre. Ennek köszönheti a Montivíz a rendkívül egészséges, finom természetes vizét is.

Karsztvizünk

A Monti a vizét Monostorapátiból nyeri, mely a Balaton-felvidék gyöngyszemeinél található, a Tapolcai-medence és a Káli-medence szomszédságában. Hihetetlen adottságokkal rendelkezik ez a tájegység, hiszen a gyönyörű hegyvidékes táj mellett a földben, mélyen egyedülálló kincs szeli keresztül a magasló dombokat. Ezt a csodálatos kék aranyat palackozzuk minden nap.

Mitől karsztvíz?

Mészkőrétegek őrizték nekünk évezredeken át, melyet a természet adta valójában juttatunk el hozzád. Szűrte homok, föld, kő, időjárás, fagy, forróság, míg ki nem alakult a mai valójában. Nincs szükségünk vegyszeres tisztításra, homokszűrőkre, aktív szénre, kavicságyakra, vastalanításra. Pontosan abban a kristálytiszta valójában szállítjuk ki Neked, mint ahogyan azt a természet megalkotta.

Ásványok

A Montivíz legjobb tulajdonsága a selymes íz mellett, a rendkívül magas ásványi anyag-tartalom, melyet nem mi adunk hozzá, hanem a természet adta nekünk. A szervezet számára elengedhetetlen pozitív hatásokkal bíró kalcium, magnézium, kálium egyaránt nagy mennyiségben megtalálható egyetlen cseppjében is. Erősíti a csontokat, hozzájárul a mentális egészségünkhöz, anyagcserénk megfelelő fenntartásához.

Alacsony nátriumtartalma miatt alkalmas nátriumszegény diétára, valamint a család minden tagja számára magas élvezetet nyújt fogyasztása, legyen az akár kisbaba is.

További nagy előnye, hogy nem tartalmaz nehézfémeket, nincs benne mangán, arzén, sem vas, így nem terheli ezzel a szervezeted.

A Montivíz ásványianyag-tartalma:

  • Összes oldott ásványianyag-tartalom: 593,0 mg/l

  • Hidrogén-karbonát: 470,0 mg/l

  • Magnézium: 46,7 mg/l

  • Nátrium: 6,0 mg/l

  • Kalcium: 87,0 mg/l

  • Kálium: 1,5 mg/l

Mi sem bizonyítja vizeink magas minőségét, mint a díjak és a minősítések

Ásványvizünk Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság határozatában is természetes ásványvízként van nyilvántartva.

Az Országos Közegészségügyi Intézet ásványvíz minősítő eredménye szerint vizünk megfelel az "kis nátriumtartalmú ásványvíz" megnevezés követelményeinek.

A termék palackozása és gyártása során az üzemi folyamatok minden esetben 100%-ban megfelelnek a HACCP élelmiszerbiztonsági törvényi előírásoknak, valamint eszerint a jogi szabályozásnak teljes mértékben eleget téve történik ennek kiszállítása is.

2009-ben megkapta a Montivíz a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, amelyet azoknak a termékeknek adnak, melyeknél a kiemelkedően magas minőség megkülönböztetést érdemel a piaci kínálatban.

2013-ban nyerte el a Montivíz a Magyar Termék Nagydíjat, melynek kitüntetettjei azok a személyek, vállalkozások, akiknek a tevékenysége, vagy produktuma hozzájárul a társadalmi értékek növeléséhez és a gazdaság erősítésének megvalósulásához.

Környezetvédelem

Ballonjaink 100%-ban újrahasznosításra kerülnek. Miután kifogytak, elszállítjuk őket, majd a háromfázisú tisztításnak köszönhetően makulátlan tisztaságúak lesznek.

A víz külső behatásoktól érintetlenül kerül a palackba.

A kupakokat minden esetben cseréli a gyártósoron található gépünk, melyek szintén újrahasznosításra kerülnek.

Amennyiben egy ballon sérült, azt azonnal kivonjuk a forgalomból, majd szintén szelektálva újrahasznosítjuk.

A ballonjaink méretüknek köszönhetően sokkal kisebb terhelést jelent a környezetre, hiszen kevesebb műanyag kerül felhasználásra.

Szolgáltatásaink

Nem kell aggódnod, hogy elszállítjuk-e hozzád a megrendelt természetes ásványvizet, hiszen teljes, országos lefedettségünk van. Eljuttatjuk az éltető elemünket az otthonodba is, és nem jelentenek akadályt az emeletek sem, házhoz visszük a megrendelést. Karbantartási-, és szerviz szolgáltatásainknak köszönhetően az automatáink működése sem kell, hogy fejtörést okozzon.

A küldetésünk a Montivíznél, hogy Magyarországon minél több ember megtapasztalhassa a selymes, csodálatos íz mellett a ballonba zárt egészséget, a vizünket. Magas ásványi anyag-tartalom, magas minőség, magas szakértelem.