Természetes bőrápolás

2022.03.11

Azt mindenki észreveszi, ha egészséges a bőrünk. Ilyenkor igazán sugárzunk és magabiztosak lehetünk. Rengeteg termék, kezelés remek megoldást nyújthat, ellenben nem mindig működhetnek úgy, ahogyan azt kívánjuk.

Ennek több oka is lehet, de a leggyakoribb a vegyszerek megléte. A természetes anyagokkal történő bőrápolás sok esetben hatékonyabb. Milyen praktikákkal tehetjük ezt meg otthon?

Hogyan készüljek alváshoz?

Nem véletlen, hogy rengeteg forrás hivatkozik arra, hogy mekkora jelentőséggel bír az éjszakai regenerálódás a bőrünk egészségében.

Ebben az időszakban természetes helyreállítási folyamatok indulnak meg. Nem szükséges arra koncentrálni, hogy védjen minket a Nap káros sugaraitól, vagy a külső behatásoktól, ezért ilyenkor tud igazán hatékonyan megújulni. A vérkeringés és az oxigén-felvétel fokozódik bőrünkben, ilyenkor fogékonyabb a hatóanyagokra, és sajnos a káros összetevőkre is. Ez hosszú távon erősödő ráncokhoz és száraz bőrhöz vezetnek. Utóbbin a fűtésszezon sem segít, hiszen a lakás és a külső időjárás, páratartalom mind megviseli bőrünket.

Ez a fokozott tápanyagfelvétel bőrirritációhoz vezethet, ha sminkkel az arcon alszunk el. Ilyenkor a pórusok eltömődnek, ami pattanásokat eredményez.

Érdemes lefekvés előtt megmosni tiszta vízzel az arcunkat, akár valamely natúr kozmetikummal tisztítani, hogy kizárhassuk a káros anyagok felszívódását bőrünkön keresztül.

Felejtsd el a cukrot!

Egy óriási ellensége van a természetes bőrápolásnak, a cukor. Lehet bármilyen hatékony a módszered, ügyelhetsz bármekkora elővigyázatossággal a bőrödre, ha az étrended rengeteg cukros összetevőt tartalmaz.

Ez felelős az úgynevezett glikációs folyamatoknak, mely révén a cukor a bőrfehérjékhez kötődik, gátolja azok megfelelő működését. Ezek felelősek a bőr fiatalon tartásáért és ragyogásáért. Ha akadályozva vannak, úgy megjelennek rajtunk a ráncok, és gyorsabb ütemben öregedik a bőr.

A stressz, mint káros faktor

A stesszorok fokozott számban vannak jelen mindennapjainkban. Lehetnek ezek pszichés alapúak, sok esetben csak pillanatnyi befolyásúak, de lehetnek állandó terhek is. Utóbbiak esetében beszélhetünk hosszútávú bőrproblémákról.

Bár a stressz mentális eredetű, a felborult harmónia kihat a biológiai folyamatokra, elég csak arra gondolnunk, hogy sok esetben jelentkezik ilyenkor bőrpír.

Számos módszerrel léphetünk túl ezeken a problémákon természetes úton. Gondolhatunk itt akár a sportolásra, meditációra, alvásunk javítására, és a hidratációra is. A megfelelő minőségű és mennyiségű vízfogyasztás segít a mentális egészségben, a szorongás legyőzésében, és egy boldogabb közérzet megteremtésében. Bővebb értekezést olvashatsz a ide, vagy a képre kattintva nemrég megjelent cikkünkből

Hidratáció

A víz nem csak a stresszmentesség segítője, hanem a tökéletes bőr alapköve. A megfelelő hidratálás hiányában a bőr kiszáradhat, megrepedezhet, mely hámláshoz, pirosodáshoz, sebesedéshez és irritációhoz vezethet. Ezen felül ez is felelős a ráncok megjelenéséért.

Egy egyetemi tanulmány szerint, melyet a Misosuri-Columbia Egyetemen végeztek, az ivóvíz jelentős szerepet tölt be a méreganyagok véráramból való ürítésében, valamint segíti a bőr véráramlását, ami egyenesen vezet egy fényesebb, vastagabb, ellenállóbb és egészségesebb bőrhöz.


Ismerd meg az ásványi anyagokban gazdag Monti természetes ásványvízét, rendeld meg webáruházunkból ingyenes házhoz szállítással.