Hogyan mossa el a víz a stresszt?

2022.02.18

A stressz mindennapos. Bár ez a kijelentés egészen rosszul hangzik, sajnos valamely szinten mégis igazat kell adni neki. Ezek rendkívül különbözően támadhatnak, és így a megoldás is merőben eltérő lehet. Azonban van egy módszer, amelyet egészen biztosan csinálsz minden egyes nap, és nem is gondolnád mennyit segítesz a stressztűréseden.

Hogyan képes az ásványvíz elmosni a stresszt a mindennapokból? Milyen egyszerű módszerekkel tehetjük a mindennapokat könnyebbé?

Mi a stressz háttere?

Mielőtt megfejtenénk azt, hogy milyen megoldás lehet a legjobb számunkra, érdemes megérteni, hogy miért is stresszelünk, mi okozhatja ezt? Több oldalról érdemes megközelíteni ezt a kérdést.

Mindennapos stressz

Az úgynevezett "mindennapos" stresszfaktorok leginkább a magunknak kimondva vagy kimondatlanul megalkotott rendszerünket érő külső, legtöbb esetben negatív hatások okán jöhet létre. Ez lehet minimális, és csak kissé bosszantó, de lehet akár traumatikus is, bár ez már túlmutat a mindennapos jelzőn.

Ehhez erősen függővé kell tenni a stressztűrő képességet is. Minden személynél más intenzitással jelentkezik ez. Emellett ez kis mértékben tanulható, sokkal inkább evolúciós módszerekkel fejlődőképes. Ez azt jelenti, hogy a folyamatos élettapasztalatok során az ellenállóképesség növekszik. Így a minimális stresszek már nem okoznak különösebb hatást.

Traumatikus stressz

Ez a legerősebb faktor, ezzel már nehéz megküzdeni, és a stressztűrő képesség sem tud vele megküzdeni. Ezeknek a legyőzése adhat megoldást, vagy néhány típus esetén az idő múlása, és az esemény feldolgozottsága.

Bár nem egyszerű, de ezekkel is meg lehet küzdeni, minden a személy erősségén múlik, ami a korábbi tanulságok alapján fejleszthető és tanulható.

Biológiai stressz

Vannak olyan tényezők, amelyek észrevétlenül, külső behatás nélkül okoznak stresszt. Az emberi test és lélek borzasztó ellenálló, de mégis a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagra kifejezetten érzékeny.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a vízfogyasztás az egyik legmagasabb értékkel bír a tápanyagbevitel skáláján. Amikor a szervezetnek nem megfelelő a hidratáltsági szintje, stresszhormonokat bocsát ki, mint például a kortizon. Amikor ezek megjelennek a testben egy egész listányi biológiai stresszfaktort okozhatnak, mint például a fáradtság, hányinger, fejfájás, és megemelkedett pulzus. Sokat ezek közül a normál, mindennapos stressz is okozhat.

Megoldás lehet a vízfogyasztás?

Igen és nem. A mindennapos stressz hatásai egészen nagy mértékben egyeznek meg a dehidratáció hatásaival, és ugyanez fordítva is igaz. Így nem tisztázott, hogy melyik indult el előbb, szóval mindig fontos a megfelelő ivóvíz fogyasztása.

A tápanyagok bevitelét sem lehet félvállról venni. A legjobb ásványi anyag a stressz elleni küzdelemben a magnézium. Érdemes magas magnézium tartalmú ásványvizet választani, mint amilyen a Monti karsztvize is. Így nem csak a munkahelyen, mint védőital szerepel, hanem az otthonodban, mint frissítő is.

A legtöbb ilyen mellékhatást eltünteti, így egy egészen egyszerű, mindennapos tevékenységgel máris közelebb juthatsz a gondtalansághoz. Azonban ez nem minden esetben lesz elég, és szükség lesz néhány egyszerű módszerre, amivel könnyebben veszed az akadályokat.

Jóga

Egy ősi gyakorlati technikáról beszélünk, mely híres a természetes nyugtató és stresszoldó hatásairól.

Nem is feltétlen kell kifejezetten jógáznunk, elég néhány olyan könnyű, bárki számára elvégezhető gyakorlatokat és pózokat elsajátítani, amelyek minden tapasztalati szinttel rendelkező számára megfelelők. Ilyen például az egyszerű nyújtó mozdulatok, mely során megállunk és a testi-lelki stressz mentesítést segítjük. Ehhez a gyors ellazuláshoz érdemes hozzáadni néhány könnyű masszázsfogást, amellyel a nyakunkat, fejünket kezeljük.

Ételfogyasztás

Ne csak arra gondolj, hogy ha éhes leszel, akkor ne is szóljanak hozzád.

Rengeteg étel gazdag ásványi anyagokban, amelyek stresszoldó tulajdonságokkal büszkélkedhetnek. Ilyen például a spárga, az avokádó, amelyek sok salátához illeszthetők, és magas a folsav és glutation tartalma, amelyek mind a kikapcsolódást segítik.

Méltán híres versenyző ebben a harcban az étcsokoládé is, hiszen a boldogsághormonnak keresztelt endorfinban gazdag, ami a korábban említett kortizont semlegesíti. Persze ezt is csak mértékkel kell fogyasztani

Fuss el a stressz elől

Hogy teljes legyen a kép a teljesen természetes stresszoldó kúránkban, húzz cipőt, és irány sportolni!

Minden egyszerűen végezhető sport közül talán a leghatékonyabb stresszlevezető a futás. Kétségtelen, hogy a mentális súlyokat hatékonyan kezeli, jót tesz a szív-, és érrendszernek, és segíti az anyagcserét.

Ha szeretnéd megtudni, hogyan adhatod meg magadnak a kellő motiváltságot a futáshoz, olvasd el ide kattintva korábbi cikkünket ebben a témában.


Most már teljesen felkészült lehetsz, nem állíthat gátakat eléd a stressz. Figyelj arra, hogy ezt az állapotot fenn is kell tartani! Vidd magaddal ásványi anyagokban gazdag, magas magnéziumtartalmú ásványvizünket, melyet ingyenesen házhoz szállítunk.