Aggódsz a csapvíz minősége miatt?

Az utóbbi időben több hír is felröppent a vezetékes ivóvíz minőségéről. Hivatalos tanulmány és térkép is készült arról, hogy a régi épületekben sok helyen az egészségügyi határétéket megközelítő, több esetben azt meghaladó ólomtartalmat mértek a vezetékes ivóvízből vett mintában. Ez a probléma Magyarországon 750.000 embert érint. 

Miért veszélyes az ólom?

Legérzékenyebbek a csecsemők és a kisgyermekek, akiknek a szervezete fejlődésben van. Náluk a magas ólomtartalmú ivóvíz fejlődési rendellenességet okozhat. A felnőttek között is vannak érzékenyebb, és kevésbé érzékeny egyének. Ha megnövekszik a vérben az ólomszint, akkor az károsíthatja a központi idegrendszert és negatívan hat a szellemi teljesítőképességre.

Milyen szűrőt válasszak? 

Talán Te is ismered a különféle megoldásokat a csapvíz megszűrésére. Léteznek különféle vízszűrő berendezések, kancsók. Ha tudatos vásárló vagy, akkor bizony felteszed a kérdést: ezek közül melyik lehet igazán hatékony, megfelelő ár-érték arányú termék? Bár sokféle adatot felsorolnak a szűrők gyártói, fontos tudni, hogy mi az igazán figyelemre méltó paraméter.

Mi egy igazán objektív véleményt adunk a kezedbe a felelős döntéshez. A Doulton Ecofast szűrő és az Ultracarb szűrőbetét hatékonyságát a Nemzeti Népegészségügyi Központ tanúsítványa igazolja.

A legszennyezettebb vízből is 100%-ban eltávolítja az ólomszennyeződést, Magyarországon a Doulton az egyetlen tanúsított víztisztító termékcsalád, amely erre képes, és a szűrt víz gyermekeknek is adható. 

Miben különbözik a többi vízszűrőtől?

A Doulton szűrők kerámia szűrőrétegüknek köszönhetően az integrált aktívszenes vízszűrőkhöz képest különlegesen hatékony és biztonságos szűrést tesz lehetővé, még a vízszűrő betét életciklusának végén is.

A kristálytiszta víz, amit a Doulton Ecofast vízszűrő állít elő Neked

Ne köss kompromisszumot családod egészségét illetően! A Doulton Ecofast szűrővel egyszerűen és költséghatékonyan gondoskodhatsz a tiszta ivóvízről:

1. Külső kerámia réteg - mikroszűrés és kórokozók visszatartása

  • Baktériumok (E. Coli, Cholera, Shigella, Typhoid, Klebsiella Terrigena)

  • Ciszták (Cryptosporidium, Giardia)

  • 0,5 mikron feletti részecskék mikroműanyagok, azbeszt szemcsék, lebegő anyagok, rozsda)

2. 7mm vastag, ezüstözött kerámia

Az antibakteriális kialakítás megakadályozza a mikrobák átjutását és szaporodását a kerámia szűrőanyagon, így az aktívszén felület védve van pl. a baktériumok okozta káros folyamatoktól is.

3. Az aktívszén eltávolítja a klórt és a szerves vegyületeket, növelve a víz élvezeti értékét.

  • Szerves szennyezők (Peszticidek, Fenolok, PAH-ok)

  • Szabad klór

  • Klórszármazékok (trihalo-metánok)

  • Íz- és szagrontó anyagok

4. A vízminőségtől függően választható

Az UltraCarb® szűrőbetétben speciális, Doulton® szabadalmaztatott szűrőanyag is van, nehézfémek biztonságos eltávolítására. Magyarországon az ólom 100%-os eltávolítására tanúsított.

Mosogatópultba egyszerűen beszerelhető szűrőház

Nem kell vízvezeték szerelőt hívnod, sőt a vizet sem kell elzárnod a beszereléshez. Videónk és néhány szerszám segítségével egyszerűen beszerelhető az otthoni víztisztító.

A magyar nyelvű összeszerelése útmutatót a szövegre kattintva letöltheted pdf formában.


Környezettudatos megoldás

Gondolj Földünk jövőjére! Ahogy a Montivíztől megszokhattad, a környezettudatosság jegyében tervezzük meg termékpalettánkat.

A Doulton Ultracarb szűrőbetét 99%-ban csak természetes anyagot tartalmaz, így az elhasznált szűrőbetét cseréjekor sem keletkezik műanyaghulladék.


Fordulj hozzánk bizalommal!

(06 1) 412-3717

kapcsolat@montiviz.hu