6 módszer arra, hogy hogyan legyél télen is sportos

2022.01.07

Az egyik újévi fogadalmad az egészségesebb életmód, fogyás, fitten tartás, vagy épp egy sporthoz köthető cél elérése volt? A téli, hideg, kiszámíthatatlan és száraz időjárás nem éppen a legkedvezőbb időszak a sporttevékenységeknek. Azonban ez ne szegje kedved soha! Tíz egyszerű módszert mutatunk be, hogyan lehetsz aktív ilyenkor is.

1: Futás

Nem éppen az első, amire gondolsz ilyenkor, ugye? Pedig az egyik legjobb megoldás.

Egy nemrég megosztott cikkünkben kifejtettük, hogyan érheted el, hogy még a leghidegebb időben is motivált légy a futás felé. Nem csak a testednek, de a mentális egészségedre is pozitív hatással van, a mai felszerelésekkel a hideg már elenyésző tényező, és az ízületek egészsége miatt sem kell aggódnod, hiszen rengeteg helyen találhatsz már futópályát, vagy épp térképek segítik megtalálni a legjobb szakaszokat.

2: Biciklizés

Nagy segítségünkre van ez esetben az enyhülő időjárás. Nem túl kényelmes a havon, vagy az ónos eső utáni talajon bringázni mindenhova, de elég ha csak száraz mínuszok vannak. Ellenben sokszor megy akár 10°C fok környékére a hőmérséklet, ami már akár ideális is lehet a kerékpározáshoz. Természetesen, ahogy a futásnak is, úgy ennek is van beltéri verziója, mára már könnyen és költséghatékonyan beszerezhetőek a szobabiciklik.

3: Korcsolyázás

Sok karácsonyi vásár egyik legnagyobb látványossága, vagy éppen a városok jégpályáin kamatoztathatjuk korcsolya tudásunkat. Ha még nem tudsz, sosem késő elsajátítani. Akár a biciklizéssel megegyező mennyiségű kalóriát éget el, hihetetlen szórakoztató, és közösségben az egyik legjobb téli sporttevékenység lehet.

4: Túrázás

Jól esik kicsit kiszakadni a zsúfolt, városi közegből?

Magyarország rendkívül gazdag természeti kincsekben, igaz ez a hegységeket keresztülszelő túraútvonalakra is. Rengeteg weboldal segít a tervezésben, könnyen megközelíthetők, biztonságosak, és remekül kivitelezett helyszínek vannak szerte az országban. Ha kis kihívásra vágysz, erre is rengeteg alternatívát találsz, csak a felszerelésed legyen megfelelő a teljesítéshez!

5: Síelés

Bár a jelenlegi pandémiás időszak nem kedvez a téli aktív vakációnak, de még így is kis utánajárással remek sítúrákat szervezhetünk, akár nagyobb baráti társaságoknak is. Egy hét aktív síelés vagy snowboardozás remek opció a formánk visszanyeréséhez, vagy megtartásához. Kivételes szerencsénk van, hiszen Magyarországon is több pálya található, de a környező országoknak is rengeteg síparadicsoma van.

6: Gyaloglás

Nem mindig jut eszünkbe, mint aktív tevékenység, de napi fél óra séta is csodákra képes. Szintén kiváló opció a testi és a mentális egészségünk megőrzésére is, kiváltképp ebben az évkezdési, nehézkes időszakban.


Különösen fontos a téli sportok űzésénél a hidratálás. Ügyelj a megfelelő vízfogyasztásra a Monti természetes ásványvízzel! Kérj ajánlatot otthoni, vagy munkahelyi felhasználásra elérhetőségeink bármelyikén.