Kényelmes hidratálás

VÍZADAGOLÓINKRÓL


Mindig friss víz vízadagolóval

Mivel naponta legalább három liter folyadékot el kell fogyasztanunk, fontos, hogy rendszeresen gondoskodjunk a vízbevitelről és a megfelelő folyadékpótlásról. Irodákban, otthonra és egyéb munkahelyen megfelelő segítséget nyújthat egy vízadagoló. A vízadagoló segítségével hideg és meleg víz adagolására is lehetőség van, nagy kapacitása miatt több ember folyadékigényét is kiszolgálja. A vízadagoló előnye, hogy kis helyen elfér, egyszerű a használata, és egészséges, tiszta víz csapolását teszi lehetővé. Bár Magyarországon a legtöbb helyen a csapvíz minősége megfelelő, egyre többen használnak valamilyen szűrő berendezést. Egy vízadagoló szintén megszűr további esetlegesen előforduló káros anyagokat a vízben, és az általa nyerhető víz íze még kellemesebb. A munkahelyi vízadagoló segít, hogy az ott dolgozók munkavégzése könnyebb legyen. Mik a további előnyei egy vízadagoló használatának?

Hideg és meleg víz

A vízadagolók segítségével hideg és meleg víz egyaránt előállítható. A víz olyan mértékben is felmelegíthető, hogy akár teát, kávét is készíthetünk a vízadagoló segítségével.

Többféle kivitel

Attól függően, hogy hol szeretnénk elhelyezni, választhatunk asztali, és álló kivitelezésű vízadagolót is. Az álló vízadagolók kapacitása nagyobb lehet, és kialakítása több elhelyezési lehetőséget kínál, mint az asztali vízadagolóé. Az asztalai vízadagolót kisebb helységekben ajánlatos használni, ahol kevesebb embert kell vízzel ellátni. Amellett, hogy egészségügyileg hasznos eszköz, látványos, igényes kialakítása miatt kellemes dekorációs eleme is lehet a helyiségnek.

Egyszerű kezelhetőség

Két karral adagolható víz, csepegtetőtálca, víztartály és energiaellátás. Csak be kell kapcsolni, fel kell tölteni a víztartályt és a csapon keresztül kiengedni a szükséges mennyiségű vizet.

Költséghatékony és környezetbarát

Egy vízadagoló akár tíz palacknyi vizet is tartalmazhat. Egy hét alatt legalább hetven palack felhasználása jelentős környezetterhelés lenne. A vízadagoló használatával csökkenthetjük a környezet terheit, hiszen kevesebb hulladék keletkezik utána. Ráadásul a dolgozók, kollégák ellátása havi szinten palackos ásványvízzel jóval nagyobb költség jelentene, hiszen a vízadagolót csak után kell tölteni. Vízadagoló már kevesebb, mint százezer forintért is beszerezhető, így elmondhatjuk, hogy kis befektetéssel tehetjük jobbá a munkahelyi és a természetes környezetünket.

Ezért fontos az elégséges vízfogyasztás

A vízfogyasztás fontosságáról szóló hírekkel nap mint nap találkozhatunk. Az elégséges folyadékbevitel jelentőségéről azonban nem lehet eleget beszélni, hiszen több élettani funkció zavartalan működéséhez szükséges a megfelelő mennyiségű víz. 


Az elégséges vízfogyasztásnak szemmel látható nyomai vannak:

- Ha eleget iszunk, a bőrünk feszes és rugalmas lesz, eltűnnek a kisebb ráncok és egyenetlenségek.

 - A víz nélkülözhetetlen a vérképződés folyamatában, illetve a vér minőségének megőrzésében. 

- Hasonló szerepet tölt be a nyirokkeringés biztosításában, elegendő mennyiségű víz nélkül elképzelhetetlen a nyirokrendszer egészségének fenntartása. A megfelelő mennyiségű vízzel ellátott nyirokrendszer fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében. 

- A víz segíti az emésztést, illetve a tápanyagok gyorsabb feldolgozását. Mindeközben a telítettség érzetét adja, így hatékony segítség diétázók számára is. 

- Tudjuk, hogy az emberi szervezet jelentős hányadát víz alkotja, de azt kevesen tudják, hogy a csontjaink is ötven százalékban vízből épülnek fel. A csontképződésben is fontos szerepet játszik a víz, ezért az erős csontozat megőrzése érdekében mindenképpen fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás.

Különösen nagy figyelmet kell fordítani a vízfogyasztásra abban az esetben, ha valamilyen szokásunkkal dehidratáljuk a szervezetünket; ilyen például a dohányzás vagy a jelentős mértékű kávéfogyasztás. Látható, hogy az elégséges vízfogyasztás rengeteg jótékony hatással rendelkezik. A vízadagoló segít abban, hogy nap mint nap elegendő mennyiségű vizet fogyasszunk.