Visszatérnek a dolgos hétköznapok

2020.08.26

Jövő héten elkezdődik az iskola, lassan mindenki visszatér a nyaralásból, véget ér a szabadság. Bár a visszarázódás nehezen megy, szeptemberben frisebben, kipihentebben állunk neki a munkának, a gyerekek újult erővel ülnek be az iskolapadba.

Szeptemberben nagyobbak az elvárások is, érdemes tehát egy kicsit felkészíteni magunkat, hogy jobban helyt tudjunk állni. Hoztunk néhány tippet, hogyan éljük túl a rohanós reggeleket. Ezek segítségével a gyerekek és a felnőttek is nyugodtabban kezdhetik a tanévet.

  1. Hétvégi tervezés

A hétvégeken tervezd el a következő hét feladatait, tennivalóit, programjait. Ehhez használj naptárat, nehogy valamiről megfeledkezz!
Nagyban meggyorsítja a reggeli készülődést, ha már hétvégén kiválasztod minden napra a gyerekek és a magad öltözékét. Ha gyerekek szeretik maguk kiválasztani a ruháikat, akkor kérd meg őket, hogy készítsenek minden napra egy kis ruhacsomagot, és úgy tegyék be a szekrénybe.

  1. Pakolja be mindenki a táskáját előző este!

Sokkal egyszerűbb a dolgod, ha reggel csak fel kell markolni az összekészített táskát. A tízórait is készítsd el még előző este, így elég a hűtőből kivenni.

  1. Gyors és egészséges reggeli

A kiegyensúlyozott, aktív munkanap alapfeltétele a megfelelő reggeli. Ezt semmiképpen se hagyja ki a család egyetlen tagja sem. Ha kell, ezt is elkészítheted előző este, de a gabonapelyhek, kásák percek alatt elkészülnek, és kiváló indítói egy nehéz napnak.

  1. Feküdj le időben

A nyári vakáció alatt a hosszabb nappalok miatt természetes, hogy kitolódik a lefekvés ideje. Mostantól azonban korán kell kelni, ezért nagyon fontos, hogy időben feküdj le aludni. A gyerekeket úgy tudod visszaszoktatni a korai elalvásra, hogy minden nap 5-10 perccel hamarabb fekteted le őket. Hidd el, mindenki jobban fogja érezni magát, ha nem fáradtan ébred reggel!

  1. Ne felejts el elegendő ásványvizet fogyasztani!

Ha szeretnéd, hogy jó legyen az állóképességed, vágjon az eszed, és a betegségekkel szemben is ellenálló legyél, akkor ne feledkezz meg a folyadékpótlásról. Naponta 2-3 liter cukormentes folyadékot fogyassz el! A gyerekek különösen hajlamosak arra, hogy elfelejtsenek inni, ezen egy jópofa kulaccsal könnyen segíthetsz. Külön móka lehet reggelente megtölteni a kulacsokat a vízadagoló automatából vagy a kézi pumpa segítségével.

Munkatársaink ingyen házhozszállítják a ballonos monostorapáti ásványvizet, amely finom ízével és kiváló ásványianyag-összetételével a legjobb választás kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körül webáruházunkban: https://www.happywater.hu/montiviz-otthon/