Stílusos megoldások a műanyag szívószál helyett

2020.10.08

Napjaink egyik, ha nem legnagyobb problémája a napról napra növekvő szeméthegyek, amelyek nagy részét a nem lebomló műanyagok teszik ki. Nem véletlen, hogy az Európai Unió is lépéseket tesz a probléma megoldására. Jövő nyáron, július elsejével kezdődően számos egyszer használatos műanyag kerül betiltásra, mint például a műanyag szívószál.

Miért is van erre szükség? Egy műanyag szívószálat 20 percig ha használunk, viszont körülbelül 450-500 év a lebomlási ideje. Ehhez hozzáadódik, hogy évente több mint 500 millió darab kerül a szemétbe csak hazánkban.

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a különböző környezettudatos megoldások a klasszikusnak tekintett műanyag változat helyett. Ezek nemcsak környezetbarátok, de remek stílus kellékek is, amik már-már kötelező darabnak számítanak egy modern konyhában.

Bambusz szívószál

Nagy népszerűségnek örvendenek manapság a bambuszból készült műanyag alternatívák, a szívószál se kivétel ez alól. A természetes faanyag sugallja legjobban az egyre trendibb ökotudatosságot. Meglehet, hogy a minőségi és ellenőrzött forrásból származó bambusz szívószál a legjobb környezetbarát választás a műanyag helyett. Több mint százszor újra használhatóak, könnyen tisztíthatóak és biológiailag lebomlóak.

Rozsdamentes acél szívószál:

Legstrapabíróbb alternatívája az acél szívószál. Magaddal viheted bárhova, könnyen tisztítható akár a mosogatógépbe is rakható. Az elegáns eredeti fém változat mellett már a szivárvány minden színében kapható. Az ára is barátságos, alig több mint ezer forintból 4-5-öt darabos csomagot lehet venni, ami jó hosszan fog szolgálni.

Papír szívószál

Egyik leggyakrabban előforduló és legkönnyebben beszerezhető változat. Elsősorban a vendéglátásban találkozni vele, kiváló alternatíva az eldobható szívószálra. Biológiailag teljes mértékben lebomló és a pénztárcánk se bánja jobban. Rengeteg színben és formában találkozhatunk vele.

Üveg szívószál

A legújabb trend a piacon az üveg szívószál. Dekoratív kiegészítője a konyhának vagy bármely partinak. Rengeteg színben és stílusban kapható, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Minőségi megbízható üveg szívószálak két ezer forint környékén kezdődnek, de ezek már elég strapabíróak ahhoz, hogy kiszolgálják árukat.

De ez még nem elég

A műanyag szívószál csak a jéghegy csúcsa. Évente több mint 12,7 millió tonna műanyag szemét kerül az óceánokba, amelynek legnagyobb részét a PET palackok teszik ki. A műanyag palackok helyettesítésére is számos lehetőség áll ma már rendelkezésünkre. Egyik ilyen alternatíva, ha az egyutas ásványvizes palackok vásárlása helyett újratölthető ballonos víz szolgáltatást választunk, így pénz és idő megtakarítással tehetünk bolygónkért.

Tegyünk együtt a környezetért, rendelj Monti ásványvizet néhány kattintással webáruházunkból!