Rejtett tünetek: lehet, hogy nem ittál elég folyadékot?

2020.08.13

Előfordult már veled, hogy fáradtan ébredtél, pedig eleget aludtál? Előfordult már, hogy semmihez sem volt kedved, indokolatlanul voltak emésztési problémáid? Egyrészről lehetséges, hogy a megoldás az életmódváltásban van, gyakran azonban csak arról van szó, hogy nem ittál elegendő folyadékot, szervezeted szomjazik.

Sokszor rejtve maradnak a tünetek

Ha a tested folyadékszintje akár csak 2%-ot is csökken, nagy változás állhat be a vízháztartásba. Egyre szélesebb körben ismert tény, hogy ha nem iszunk eleget, akkor megfájdul a fejünk, kiszárad a szánk, szomjasak vagyunk. Kevesebben vannak tudatában annak, hogy sok más tünet is van, ami nem egyértelmű, de utalhat a szervezet vízhiányára. Ilyen tünetek lehetnek például: reflux, szorongás, asztma, emésztési problémák, szédülés, kimerültség, magas vérnyomás, vízvisszatartás, megmagyarázhatatlan fájdalmak.

A szomjúság minden meglévő tünetet felerősít

A nyári hónapokban több az allergiás tünet, de a test izzadás miatti fokozott vízvesztesége ezeket még fel is erősíti. Dehidratált állapotban megemelkedik a hisztamin szint, ezáltal a cortisol stressz hormonok felszabadulnak, ami gátolja a fehérvérsejtek termelését.

Így gyengül a szervezet védekezőképessége, ezért jobban ki van téve az allergének káros hatásainak.

Ezért nagyon fontos, hogy ha a fenti tünetek jelentkeznek, először gyanakodj arra, hogy nem iszol elegendő folyadékot.

A Montivíz ballonos és hálózati vízadagolóival kényelmesen juthatsz megfelelő minőségű és hőmérsékletű vízhez. Akár kézi pumpás adagolóval is választhatod a Monti ballonos ásványvizet, ez a legkönnyebb módja, hogy Te is részesülj a Káli-medence kincséből. Nézz körül webáruházunkban!