A legjobb szórakozás nyáron: a víz

2021.06.03

Elérkezett a naptári nyár. Ez hozza magával a kellemes időjárást, és az igazi, meleg napokat is. Végre egyre több programot lehet szervezni, és már bizonyára mindenkinek megjött a kedve egy kis szórakozáshoz, legyőzvén a vírust. Gyermekeink is hasonló cipőben járnak, és az egyik legjobb szórakozásuk a víz.

Lássuk hát, milyen játékokat lehet a gyerekeknek szervezni a barátunkkal, a vízzel.

1. A kerti öntöző

Gondolhatunk itt bármelyikre. Az öntözőrendszerek pontosan arra a vízhálózatra vannak kötve, mint amit fürdésre, vagy épp fogyasztásra használunk. Természetesen a vezetékes víz fogyasztásának biztonságossá tételére ajánlunk mindenkinek egy vízszűrőt, mely az egyetlen, tanusítottan, 100%-ban hatékony az ólom kiszűrésében, de a kertben szaladgálás esetében nincs mitől tartanunk.

A tömlő

Vagy egyszerűbb nevén a kerti slag. A végére bármit oda szalagozhatunk, legyen az vizes palack, vagy éppen polifoam rúd, amelyet az úszáshoz használnak, kiváló "öntöző" alkalmatosság, és persze sokkal nagyobb szórakozás. A gyerekek imádják a fölötte ugrálást, egymás locsolását vele. Elkészítéséhez elég egy kis szigetelőszalag, és az említett eszközök, meg persze bármi, amivel kilyukaszthatjuk őket.

Az öntözőrendszer

Nem is szükséges a "csináld magad" módszer ebben az esetben. Elég bekapcsolni az öntözőrendszert, és garantáltan a legkisebbeknek is dupla akkora örömöt okozunk, mint egy egyszerű kerti partyval.

2. A lufi és a víz

Igen, könnyű kitalálni, hogy mi következik. Ha a lufikat vízzel töltjük meg, azonnali szórakozás szinte bárhogyan. Azonban meg is lehet ezt fűszerezni, rengeteg versennyel.

Kidobós

A legegyszerűbb játék, töltsünk meg vízzel rengeteg lufit, és máris indulhat a móka. Több csapatra osztani? Nem probléma! Nehéz letagadni, ha bárkit eltalálnak, és nagyon frissítő a gyermekeknek a kánikulában.

Baseball

Máris megnövekedik a szórakozás-faktor, ha hozzáadunk ütőket, és azokkal kell eltalálniuk a vizes lufikat. Lehet akár egy rendes baseball meccset is létrehozni, ha van elég helyünk a játszótéren vagy a kertben.

Célba dobás

Nem kell hozzá más, csak néhány palack, és egy kis kreativitás. Lehet akár lyukakat vágni bele, és abba célozni a lufikat, vagy önmagában a palackokat céltáblának használni.

+ a legviccesebb: A lufi elkapás

Ha van bármilyen kerékpársisak, vagy elég egy egyszerű baseball sapka, és veszünk egy pár száz forintos, műanyag tésztaszűrőt, készen is van a felhőtlen szórakozás. Vizes lufit dobjuk a magasba, és a gyermekeknek ezzel a tésztaszűrővel a fejükön kell elkapniuk. Garantáltan mindenki vizes, és felhőtlenül boldog lesz.

3. Az igazi csata...

... vízipisztolyokkal. Nem is kell bemutatnunk, milyen hihetetlen szórakoztató gyermekeink számára, ha a "vízi lövöldözésben" partnerekre lelnek. Végtelen móka, és játékmódok tárháza rejlik emögött és nem igényel hosszas előkészületeket, és a pénztárcánk sem sínyli meg.

4. A kis medencék

A felfújható medencéknek megkérik az árát, azonban felejthetetlen élményt tudnak nyújtani. Rengeteg lehetőség nyílik bennük, akár party megtartása, a legkisebbek számára is egy alacsony medence remek elfoglaltság. Ha már nagyobbak a gyermekeink, és fent maradnak tovább az estébe nyúlóan, világító rudakat szórhatunk a vízbe, és kitűnő lesz a látvány és az öröm is egyaránt.

A víz nem csak az éltető elemünk, hanem az egyik legjobb szórakozásunk is. Hiába, megszomjaznak gyermekeink a sok játékban, érdemes a legjobb minőséget kínálni nekik. Erre nyújtunk megoldást, és természetes karsztvizünket házhoz szállítjuk. Rendeld meg webshopunkból.