Mit tegyél, ha megbetegedtél?

2022.01.28

Kifejezetten nehéz időszaknak van kitéve immunrendszerünk. A változékony, hideg időjárás, és a koronavírus járvány is megpróbáltatások elé állítja szervezetünket.


Mit tehetünk akkor, amikor már érezzük az első jeleket, hogyan előzhető meg a megbetegedés, és gyorsítható fel a gyógyulás folyamata?

A bevált, régi praktikák

Sajnos még nem találták meg a legjobb csodaszereket, amelyek azonnal meggyógyítanának, de gyorsítani lehet ezt a folyamatot. A fő cél az immunrendszer támogatása házilag, hiszen ennek kell megküzdenie a fertőzésekkel.


Pihenés

Egyértelműnek tűnhet, igaz? Sokunk mégsem veszi figyelembe, és megpróbálják lábon kihordani.

Több szempontból is rossz gondolat ez. Ilyenkor az immunrendszer és a szervezetünk folyamatosan küzd, emiatt érezhetjük azt, hogy rendkívül fáradtak vagyunk, és képtelenek vagyunk sokáig koncentrálni. Továbbá a fertőzés veszélye is nagyban megemelkedik, ha társaságba megyünk ilyenkor.

Jobb, ha ilyenkor a pihenésé a főszerep, és hagyjuk, hogy a szervezetünk legyőzze a betegséget.


Gyümölcsök és zöldségek

A természetes vitaminforrások nem csak az immunrendszert segítik, de a bennük található cukor energiát is ad a szervezetnek, továbbá rendkívül finomak is.

A citrom, és a káposzta az egyik legjobb C-vitamin forrás, ráadásul az utóbbi probiotikum, így a bélflóra egyensúlyát segít visszaállítani, hiszen az a gyógyszeres kezelés során felborul. Limonádéval is elérhető a kívánt hatás, és ezzel még a folyadékbevitelt is támogatjuk.


Húsleves

A zöldségek legjobb felhasználási módja a húsleves.

Tápanyagban dús, a főzés során kis mértékben veszít csak ezekből, vagy egyszerűen a leves hasznosítja azokat. Ezek mellett kiváló alternatíva akkor, amikor nem is kívánjuk az ételt, valamint gyulladáscsökkentő hatású, és a megnövekedett folyadékigényt is segíti.


Teák

Az egyik legjobb természetes gyógymód mely ötvözi az összes eddig felsorolt opciók minden pozitív tulajdonságát.

A folyadékbevitel abból a szempontból elhanyagolhatatlan tényező, hogy a nyálkahártyákat ezzel a módszerrel tudjuk hidratálni, mely beindítja a váladéktermelést, ami tulajdonképpen "kimossa a betegséget", eltakarítja a kórokozókat.

A zöld és fekete tea rengeteg antioxidánst tartalmaz, ha ezt citrommal ízesítjük, úgy a C-vitamin tartalmat is növeljük. Itt érdemes figyelni arra, hogy ne a forró folyadékhoz adjuk hozzá, hagyjuk kicsit hűlni, hogy a vitaminok ne vesszenek el, ne károsodhassanak. Köhögéscsillapító hatású a reszelt gyömbérből készült gyömbértea is.

A különböző teák gyógyhatásairól ide kattintva olvashatsz egy összefoglalót.

A folyadékpótlás

Nem véletlen, hogy a háziorvosok minden alkalommal elmondják, hogy ügyeljünk a megfelelő hidratálásra. Az előző pontban említettük, hogy a nyálkahártyának ez segít a problémamegoldásban, azonban ezen kívül még több módon is segít.

Megelőzés

A testünk több, mint 60%-a víz. Ezért úgy viselkedik, mint egy szállítóeszköz, ha arra van szükség, akkor úgy, mint egy építőelem.

A tápanyagok esetében segít a beépülésben, a felesleges anyagok esetében a gyors ürítést segíti. Ez segít az egészséges immunrendszer fenntartásában, és a fertőzés megelőzésében.


Miért fontos?

Tudtad, hogy az egyik leggyakoribb ok, amiért a Covid-19-nél enyhébb lefolyású betegségek esetén az illető kórházi ápolásra szorul, az a dehidratáció?

Ezek során az emberi szervezet sokkal több tápanyagot használ fel, melynek felszívódását a víz is segíti. Ilyenkor magas verejtékezés, súlyosabb esetben hasmenés, akár hányás is előfordulhat, mely során vizet veszítünk, melyet mindenképp pótolni kell.


Figyeljünk együtt az egészségünkre. Válaszd az ásványi anyagokban gazdag, természetes ásványvizünket, melyet díjmentesen házhoz szállítunk. Rendeld meg kényelmesen és biztonságosan webshopunkból