Karácsony szörpjei

2020.12.23

Mindenki karácsonyi lázban ég. A fa feldíszítve, a mézeskalácsok sülnek, a fényeket és a díszeket is elhelyeztük. A vacsora előkészületei megkezdődtek, mindenfelé illatok. Mézeskalács, narancs, fahéj, szegfűszeg, alma. Ezekről kétségtelenül a karácsony jut eszünkbe.

Mi a helyzet az italokkal? Ezek az aromák éppúgy fontosak italban, mint ételben. Többen elkészítették ezeket, akár házilag, de megtalálhatók egy magyar manufaktúra kínálatában is.

Adventi szörp

Az advent a karácsonyi előkészületek időszaka. Ilyenkor átadjuk magunkat a hangulatnak, és ezt hivatott ez a szörp megcélozni. Igazán páratlan ízesítésének hála elhozza a hangulatot a poharunkba. Citrommal, fahéjjal, és szegfűszeggel készítik, amely akár melegen is fogyasztható.

Puncsos szörpök

Ezek otthon is elkészíthetők, a gyümölcsös kombinációk remek elegyet alkotnak, és az asztalok díszei lesznek. Vigyázat! Sokan kérhetik el a recepteket.

Alma-puncs

Az almának köszönhető, hogy az aromája édeskés lesz, melyet a mellé reszelt fahéj és szegfűszeg tesz kerekké. Kicsiknek egyaránt fogyasztható.

Erdei-puncs

Az erdei gyümölcsök szerelmesei ne is keressenek tovább. Ribizli, málna, áfonya, eper, ezek mind felhasználhatók. Ez fogyasztható tea formájában is. Remek karácsonyi hangulatot teremt.

Narancs-puncs

A narancsba szúrt szegfűszeg a legjobb természetes karácsonyi illatosító. Képzeljük el ezt szörpben, bele reszelt narancshéjjal, egy csipet fahéjjal, és egy nagyon kevés vaníliával ellenállhatatlan.


A legjobb dolog ezekben a szörpökben, hogy ízesíthetjük ezekkel a forraltborunkat, hiszen sokunknak hiányzik a karácsonyi vásárok hangulata. Ezeket költöztethetjük otthonunkba, és fogyaszthatjuk forrón is, bekuckózva.


Nem kell azon sem tovább aggódnod, hogy mennyire rontja el a csapvíz az ízét, vagy épp mennyire hosszadalmas a víz felforralása. A Káli-medencéből származó természetes ásványvíz a tökéletes megoldás. Válaszd hozzá hideg-meleg automatánkat, hogy ne legyen többé probléma a forró víz.