Hogyan tart a kávé mentálisan egészségesen?

2022.02.25

A produktivitástól kezdve, a hangulatunk javításán át, a memóriánk tökéletesítéséig - a kávénak csodálatos hatásai lehetnek az agyunkra.

Légy éber és produktív!

Egy átlagos csésze kávé körülbelül 95-200 milligramm koffeint tartalmaz, a pörköléstől függően. A koffein hatásai többek között, hogy segít a dopamin szabadabb áramlásában. Ez egy "boldogsághormon", az érzelmekért és reakciókért felelős az agyi területeken. Így tart ébren és éberen.

Kutatások alapján a munkaerő 46%-a érezte azt, hogy kevésbé produktív, ha nem fogyaszthatta el a szokásos kávéját akár reggel, akár a délutáni órákban.

Okosodj és fejleszd a memóriád!

Bár közvetlen, kimutatható kapcsolat nincs az intelligencia hányados és a kávéfogyasztás között, az bizonyított tény, hogy a kávé lenyűgöző kognitív területre mért hatásai vannak. Ilyen a rövidtávú, éppen tapasztalt, és hosszú távú memória fejlesztése.

A koffein összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór és a demencia elleni küzdelemmel. Ezen felül fokozza az agy érzékszervekből érkező információk feldolgozására való képességét. Ilyen a fények, a hangok, a színek. Ezek az emlékek egy kávé elfogyasztása után még 1 nappal is erősek maradhatnak.

Agyunkat segíti a mindennapok döntési nehézségeiben. Összefüggésbe hozható a kávé az információk gyorsabb feldolgozásával, felidézésével, az agy figyelmi központjának fejlődésével, így a gyorsabb döntéshozatallal is.

Legyen mindig jó a hangulatod!

A kávé segíti a dopamin áramlását és lassabb felszívódását.

Ahogy azt említettük, ez a reakciókért az érzelmi jó hangulatért felelős hormon, mely a koffein hatására könnyebben áramlik a szervezetben. Hogy tovább maradjon meg a jó közérzetünk a felszívódását lassítja, így tovább megtalálható az agyban és a testben, ami egy hosszú ideig tartó jókedvben és feldobott hangulatban mutatkozik meg.

A kávé mellé mindig dukál egy pohár víz. Válaszd a teljes testi egészséget, és támogasd szervezeted a magas ásványianyag-tartalmú karsztvizünkkel, melyet ingyen szállítunk el otthonodba. Ismerd meg termékeinket webshopunkban.