Hogyan hat a vízfogyasztás a hangulatodra és a reakcióidődre?

2020.07.30

Tudtad, hogy agyunk 90%-a víz? Ez a víz felelős azért, hogy agyunk üzenetei eljussanak testrészeinkhez. Ha nem iszunk elegendő vizet, az agyműködés is lelassul, a kevesebb víztartalom miatt lassabban jutnak el az üzenetek a céljukhoz.

A gyors reagálás az élet számos területén fontos: munka, autóvezetés és sportolás közben is hasznos, ha gyorsan tudunk kapcsolni, és megfelelő döntést hozni.

Egy átfogó kutatás során igazolták, hogy ha szomjadat egy pohár vízzel oltod, ez segít, hogy az agyad gyorsabban dolgozzon. Még az enyhe kiszáradás is befolyásolja a mentális képességeket. Ezért ha szeretnél hatékonyan és frissen dolgozni, mindenképpen figyelj oda a folyadékbevitelre!

Az autóvezetés közben is nagyon fontos, hogy gyorsan tudja az agy közvetíteni az üzenetet, és időben cselekszünk a veszélyes közlekedési helyzetekben. Gondolj bele, hogy akár egy pohár vízzel elkerülheted a figyelmetlenségből adódó balesetek nagy részét.

A kutatók azt is megfigyelték, hogy ha nem iszunk elegendő folyadékot, az a hangulatunkra is rányomja bélyegét: feszültnek, rosszkedvűnek, zavartnak érezhetjük magunkat, ennek okára pedig ritkán találunk megoldást, pedig lehet, hogy csak szomjasak vagyunk...

Egy másik kutatás is hasonló konklúzióra jutott a gyerekek, iskolások és tanárok körében. Azok a tanulók és oktatók, akik számára könnyen hozzáférhető és vonzó módon állt rendelkezésre a víz, többet fogyasztottak, sőt, ők ritkábban betegedtek meg a rendszeres hidratálás miatt.

A vonzó megjelenésről és az értékes ásványvízről a Montivíz gondoskodik. Ballonos és hálózati vízadagoló automatáink segítségével gombnyomásra juthatsz hideg, forró vagy szénsavas ásványvízhez. Nézz körül ajánlataink között, legyél gyors, hatékony és jókedvű a Montivízzel!