Ezeknél biztosan van jobb ajándék ötleted

2020.12.10

Karácsony. Család, boldogság, szeretet. Karácsonyfa, színek, meghittség. Filmek, ételek, ajándékok. Ajándékok? Sokunknak ötlete sincs, hogy kinek, mit ajándékozzunk. Tele vannak a fórumok igazán hasznos ajándékokkal, rengeteg segítség, ötletek mindenfele. Mi van azokkal az ajándékokkal, amelyek tényleg teljesen haszontalanok, vagy éppen nagyon hasznosak, de rettentő idegesítőek, vagy szörnyen fantáziátlanok. Ezekkel foglalkozunk most egy kicsit.

Ne aggódj, segítünk egy igazán hasznos ajándékkal a cikk végén.

Zokni

Mindenki emlékszik gyermekkorára, amikor nem volt unalmasabb ajándék egy ruhánál. Persze, ez változik folyamatosan az idő múlásával. Némely ruha igazán remek ajándék, akár álmokat is meg lehet velük valósítani.
A zokni egészen biztosan nem ilyen. Hasznos? Igen, használjuk, nem baj, ha több van belőle. Ajándéknak már kérdéses. Karácsony napja van, kapunk egy gyönyörűen becsomagolt dobozt, szinte árad belőle, hogy egy olyan ajándék lesz benne, amit már régóta szerettünk volna. Széttépjük a csomagolást, leemeljük a doboz tetejét, az izgalom és az adrenalin a tetőfogára hág... Majd kihúzunk 4 pár zoknit.

Zenélő játékok

Vannak ellenségeid? Vannak olyanok, akiknek ajándékozol, de annyira nem kedveled őket? Ugyanezeknek az embereknek vannak gyermekei? Meg is találtad a tökéletes ajándékot.
Emlékeinkben homályosan bár, de derengenek azok a játékok, amiket a nagyszülőktől kaptunk, mindig hangosak, nagyok, színesek voltak. Maga volt a megtestesült boldogság. Két napig. Rejtélyes módon utána már csak nagy és színes volt, de hangot, egy picit sem adott ki. Odavittük a szülőkhöz, hogy javítsák meg, ilyenkor egy napra megint tökéletes volt, majd másnapra elhallgatott. Hatalmas rejtély övezte, hogy mi történhetett. Ezzel párhuzamosan az elem sosem fogyott ki a távirányítóból.
Gyerekeknek tökéletes, szülőknek már annyira nem.

Furcsa dísztárgyak

Nagyon sok esetben a kényszer, és a szűkös határidő (a karácsony napja viszonylag egységes mindenkinél) sok esetben teljesen felesleges ajándékok megvásárlását szüli.
Sokunk kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a lakberendezésre, szeretnének egy stílust, egy tematikát követni, nagyon sokat emel az otthon-, és a komfortérzeten, ha stílusos a lakásunk. Ezt a stílust ki ismeri a legjobban? Aki berendezi a lakást. Nem más, csak ő. Így a nagy örömmel adott, kifejezetten furcsa dísztárgyakat, mint ajándékokat senkinek nem kell bemutatni. "Persze kedves, nagyon szeretem a Buddha formájú gyertyatartókat, ide is rakom a fekete-fehér minimalista elrendezésű polcunkra, köszönöm szépen."

Könyvek

Itt persze ne a hasznos, izgalmas, szép, remek könyvekre gondoljunk, amit már hosszú ideje elolvasnánk. Ne azokra gondoljunk, amelyek a szakmai tudásunkat bővítik.
Vannak a másik fajta könyvek. Azok a könyvek, amiket a legrosszabb pillanatban, a legrosszabb személynek ajándékozunk.
Az éppen kicsit elkényelmesedett barátunknak az "Így fogyj le fél év alatt 20 kilót" című könyv kicsit furcsán veszi ki magát. Akár az éppen nehéz váláson, szakításon áteső ismerősünk nem biztos, hogy annyira örül majd a "Találd meg a nagy Őt" örök érvényű bestsellernek.

Szükségtelen, használhatatlan konyhai eszközök

A 3D nyomtatással, és a technológiai fejlődéssel egyre inkább előtérbe került a saját kényelmünk kiszolgálása. Ezek köthetők a pihenésre, és akár a tevékenységek gyorsabb, szebb elvégzésére. Természetesen találhatunk kifejezetten hasznos eszközöket, mint például a pizzavágó olló egy tartólappal, hogy adagolni is tudjuk. Ilyen még a müzlis tál beépített szívószállal, vagy épp az ujjakra akasztható csipesz, amivel marcangolhatjuk a csirkét.
Ellenben sajnos vannak olyanok, amik épp ennyire értelmetlenek, de még segíteni sem szeretnének nekünk. Dobverő végű fakanál. Ha esetleg a főzés nem jár elég izgalommal, fordítunk egyet rajta és máris minden hangszerré változott. Loch Ness-i szörny alakú merőkanál. Ez csak egy merőkanál, aminek dinoszaurusz alakja van, nem több. Banántartó, aminek banán alakja van. Így könnyen megvédhetjük a környezeti viszontagságoktól azt a bizonyos, egy fajta formájú és méretű banánunkat, ami beleillik a tartóba. Avókádókanál, ami egy kanál, avokádóhoz. Ez például nagy segítség lehet olyanoknak, akiknek van otthon avokádó, de kanál nincs. Végtelen mennyiségű ehhez hasonló eszközöket találunk, ezeket akár meg is rendelhetjük.

Ennyi rossz ajándék után szolgálunk Nektek egy igazán jóval. Ha egyszerre ajándékoznál egészséget, kényelmet az egész családnak, akkor itt a megoldás. További csomagajánlatainkat itt találod, akár a kávé szerelmeseinek is.