6 tipp, hogy túléld a hőséget

2020.08.13

Ezen a nyáron sokáig hűvösebb volt az idő, de végül mégis beköszöntött az igazi kánikula. Sok lakás alapfelszereltsége a klíma, de mivel ezt telepíteni és fenntartani is költséges, sok helyen nem áll rendelkezésre.

Íme néhány ötlet, hogy hogyan viselheted el a hőséget klíma nélkül is!

  1. Árnyékolás: nagyon fontos, hogy ablakaidat leárnyékold. A leghasznosabb a redőny, de a fényzáró függönyök is megteszik, csak figyelj rá, hogy időben behúzd őket!

  2. Ventilátor: bár a levegőt nem hűti le, a légmozgás miatt kellemesebb a meleg levegő is. Ha vizes törölközőt teszel a ventilátor közelébe, akkor hideg párát szór a levegőbe, ezzel is hűsítve azt.

  3. Használj pamut ágyneműt: a pamut hűs érzést kelt a bőrön, és elvezeti a nedvességet, ezért alváshoz sokkal kényelmesebb mint műszálas társai.

  4. Lenge ruhák: sokat számít, ha nem szűk, szoros ruhákat veszel fel, hanem lenge, természetes alapanyagból készülteket.

  5. Éjszaka szellőztess: éjjel kellően lehűl a levegő. Ilyenkor tárd ki az ablakokat, hogy a lakás falai belül is le tudjanak hűlni.

  6. Fogyassz sok-sok ásványvizet: tartsd egyensúlyban vízháztartásodat, fogyassz legalább 3-4 liter vizet. Az ásványi anyagok pótlása is fontos, ezért nagy melegben a legjobb szomjoltó az ásványvíz.

Nézz körül a Montivíz webáruházában, és rendelj ballonos ásványvizet otthonra! Pár kattintás, és egy gombnyomásra hozzájuthatsz a hideg, értékes monostorapáti ásványvízhez.

Vagy készítsd el legújabb videónk alapján ezt a hűsítő levendulás limonádét: