3 gyümölcs a megfelelő hidratáltságért

2020.09.03

Tudtad-e, hogy a napi ajánlott folyadékmennyiséget nem csak víz formájában fogyaszthatod el? Gyümölcsök és zöldségek által a szükséges mennyiség akár felét is beviheted szervezetedbe. Emellett a gyümölcsök méregtelenítő hatásúak is, és az ősz eleji dömping jó alkalom arra, hogy feltöltsd szervezeted vitaminraktárait a téli időszakra.

Összeszedtünk néhány kifejezetten magas folyadéktartalmú gyümölcsöt, melyeket érdemes beiktatni tízóraira vagy uzsonnára.

Dinnye

A legnagyobb, és tápanyagban egyik leggazdagabb gyümölcsünk. Nem kevesebb, mint 92%-a víz. Magnéziumban, kálciumban, káliumban gazdag, ásványianyag tartalma jobban elősegíti a víz felszívódását a szervezetben. Vitaminok is szép számmal előfordulnak benne. Érdekesség, hogy likopin tartalma miatt védi a bőrt az UV sugárzástól.

Grapefruit

A keserédes citrusfélének 91%-a víz, tehát ez a gyümölcs is olyan, mintha egy pohár vízbe harapnál. Értékes vitaminokat és rostokat is tartalmaz, ráadásul a fogyásban is segítségedre lesz.

Eper

Nem is gondolnád, hogy az eper, hasonlóan a dinnyéhez 92% vizet tartalmaz. Ha epret eszel, hamar jóllakottnak érezheted magad, ezért kevés is elég belőle. Persze az egészséges vitaminok és ásványi anyagok sem hiányoznak belőle: magas a C-vitamin, folsav és káliumtartalma.

Ne hagyd ki a Monti ballonos ásványvizet sem!

Természetesen a gyümölcsök mellett fontos vizet is inni, melyre legjobban a természetes ásványvíz a legalkalmasabb. A Monti ásványvíz jó ízű, egészséges és környezettudatos választás, hiszen a kiürült 19 literes ballonokat begyűjtjük, és tisztítás után újratöltjük. Az optimális ásványianyag-összetétel segít, hogy aktív, friss és egészséges maradj. Első ballonos ásványvíz rendelésedhez praktikus, egyszerűen használható kézi adagoló pumpát adunk ajándékba, csapj le rá még ma!