A világ 6 legdrágább vize

2021.04.29

Akik úgy gondolják, hogy "a víz, az víz", és nincs különbség akár a csapvíz és az ásványvíz között, azok óriásit tévednek. Nem csak az összetételben, hanem még megszámlálhatatlan tényező alapján lehet osztályozni a vizek minőségét. Egy ilyen lehet például a forrás ritkasága, ami miatt bizony felszökhet az ára is vagy akár az egekbe is kilőhet. Melyek a legdrágább vizek a világban?

Mitől lehet igazán luxuscikk a víz?

A kérdést több aspektusból érdemes megvizsgálni. Mint az írtuk, a leginkább árat befolyásoló tényező a forrás. Kifejezetten széles skálája van ezeknek, melyek lehetnek gleccserek, jéghegyek, hegytetők kútjai.

További indok a drágulásra a logisztika. Egyszerűen, minél távolabb van a fogyasztás helyétől a forrás, és az üzem, annál magasabb árat kell fizetni. Természetesen itt már több ezer kilométeres távokról kell beszélnünk.

A természettől a palackozásig megtett út is komoly befolyásoló tényező. Különböző tárolási módszerek, melyek magas fokú hozzáértést, és figyelmet igényelnek, ezért ezeket is meg kell fizetni.

Maga a palack, mely a drágakövek és az arany felhasználását sem mellőzik a listánk elején.

Top 6 legdrágább víz

6. 10 Thousand BC

A különlegessége, hogy a forrása olyannyira távol esik az emberi behatásoktól, hogy három napos túra eljutni hozzá. Kanadában található, egy gleccserből nyerik a vizet. Elsőként ők használták fel ezt a formáját a forrásoknak. Ára átszámolva körülbelül 4200 forint, és 750 ml-es kiszerelésben lehet kapni.

5. Veen

A legtisztább ivóvíz a Földön. Finnországban tör a felszínre, közel Lappföldhöz, Tengelio kis falucskája mellett. A víz szűrői a jeges rétegek voltak, amelyek a jégkorszakból maradtak ránk. Árát tekintve, jelenlegi árfolyamon 7500 forintba kerül a 750 ml űrtartalmú palack.

4. Bling H2O

Az igazi luxus érzet innen kezdődik. Pontosan ott palackozzák, ahol a forrása is található a Nagy Füstös-hegységben, Tennesseeben, Amerikában. Kilenc lépcsős szűrésen halad át, hogy igazán kristálytiszta víz legyen az eredmény. Az íze frissítő, szofisztikált, mely díjakat is nyert, palackjaik igazán fennkölt érzetet keltenek, szintén díjnyertes designnal rendelkeznek, 750 ml kiszerelésűek. A legmagasabb színvonalú éttermekben szolgálják fel, amiért 12 000 forintot kell fizetni.

3. Fillico

A forrás Japánban található, de ami igazán különleges bennük, az a palack. Swarovski gyémántok díszítik és a formájukat a sakk ihlette, a király és a királyné bábuk mintájára. Ezzel hivatottak az előkelőség üzenetét közvetíteni. Amennyiben szeretnénk megkóstolni, úgy nagyjából 65 700 forintot kell fizetnünk.

2. Kona Nigari

A legkülönlegesebb víz a listánkról. Hawaii szigetén tör a felszínre, 300 méter mélyről. Úgy tartják, hogy sokkal jobban oltja a szomjunkat, mint bármely más víz erről a listáról, továbbá segít a fogyásban, és energiát is ad, köszönhetően annak, hogy a természet ajándékaként tartalmaz óceáni elektrolitokat. Ezeken a jótékony hatásokon felül még a bőrünk ápolását is segíti. Ha meg szeretnénk vásárolni, úgy a 750 ml mennyiségért 120 600 forintot kell fizetnünk.

1. Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani

Ahogyan ezt a vizet már bemutattuk egy korábbi posztunkban a Facebookon, igazán a minőségét itt a palack exkluzivitásának köszönhetjük. Fiji szigetén és Franciaországban található a forrásai. Palackját 24 karátos aranyból készítették, 750 ml ebből a vízből 18 000 000 forintba kerül.

Az egészség tehát sok esetben lehet luxuscikk. Azonban nálunk ez nem így van. Legyen az iroda, vagy az otthonod kényelme, mi mindenhol meg tudjuk neked adni az éltető elemet, a Monti természetes karsztvízét, mely a Káli-medence ölelő vidékén tör a felszínre, 200 méter mélyről. Érdeklődni elérhetőségeink bármelyikén lehet, melyet itt találsz.